Ha szeretnél olyan videókat és fotókat készíteni, amelyek profin mutatnak, akkor a jó megvilágítás alapkövetelmény; a Hama LED körlámpái pedig remek megoldást jelentetnek számodra!

Az optimális körülmények biztosítása a szabadban általában nem szokott gondot okozni senkinek, hiszen a napnál „nincs jobb lámpa”, ha viszont szobában szeretnél videót készíteni bloghoz/vloghoz, akkor szinte biztos, hogy az árnyékokkal meg kell küzdened. Ebben a harcban pedig az egyik legjobb fegyvered a Hama két körlámpája lehet.

A Hama Spotlight Steady 120 egy körlámpa, amely 12 colos (azaz 30,5 cm-es) átmérővel rendelkezik. Nagy maximális fényereje van (ami igény szerint tíz fokozatban állítható), színhőmérséklete pedig 3000, 4500 és 6000K-s értékek között változtatható. Jár hozzá egy távirányító is, amivel így ezt a két paramétert mindig nagyon kényelmesen változtathatod.

A lámpa mellé a Hama egy állványt is mellékel, amelynek második funkciója is van: amikor a lámpát nem használod, akkor tokként is funkcionál. Az állvány meglehetősen rugalmas használatot biztosít, hiszen magassága 85 és 215 cm között változtatható, maga a lámpa pedig tetszőleges szögben megdönthető. Ha a videót (vagy fotót) telefonnal készíted, akkor az integrált mobiltartónak is hasznát veheted, amely az optimális megvilágítás érdekében pontosan a körlámpa középső részén tartja a mobilt.

A lámpa nem túl nehéz, ezért könnyen magaddal tudod vinni terepre is; ebben az esetben a tápellátásról egy USB-s akkumulátor segítségével tudsz gondoskodni. Egy nagyobb kapacitású akkumulátor akár egész napos használatot is képes biztosítani.

Kistestvére a Hama Spotlight Smart 80, amelyet elsősorban asztali használatra terveztek, ezért egy apró, mindössze 13,5-17,5 cm-es állvány jár mellé. Ez a modell persze nemcsak ezért kistestvér, hanem azért is, mert 120 helyett csak 80 LED-et tartalmaz, amelyek kisebb, 8 col átmérőjű (21 cm-es) kör mentén helyezkednek el. A színhőmérséklet enné a kütyünél is három, a fényerő pedig tíz fokozatban módosítható, a telefontartó és a távirányító pedig természetesen ehhez a modellhez is jár.