A Jabra kiváló minőségő, teljesen vezeték nélküli fülhallgatói a profiknak ajánlottak.

A prémium kategóriát az Elite Pro és az Elite 7 Active modellek képviselik, amelyek nagyon hasonló műszaki képességekkel rendelkeznek: közöttük a legfontosabb különbség az, hogy a Pro változat a telefonhívásoknál csontrezgéses technológiával még jobb hangminőséget képes elérni, míg az Active verzió izzadtságálló kialakításával elsősorban testmozgáshoz ajánlott. Egyébként mindkét modell az IP57-es szabvány kritériumai szerint víz- és porálló, úgyhogy kocogáshoz például az Elite Pro is tökéletesen alkalmas.

A minőségi hangélményt a 6 mm-es hangszórók garantálják. A hallójáratos kialakításnak hála alapból is telt hangzást biztosítanak, rengeteg basszussal, amely mellé hatékony aktív zajszűrés is társul. A Jabra+ alkalmazás segítségével a fülhallgatók működése tökéletesen testreszabható: a MySound funkció és az ekvalizer segítségével a teljes hangzáskép az egyénhez igazítható, az ANC helyett pedig azt is kérhetjük, hogy minden külső zaj eljusson a fülünkig. Ez utóbbi funkció hasznos például akkor, ha forgalmas környéken használjuk a fülhallgatót. A telefonnal való kapcsolat Bluetooth 5.2 szabvány segítségével zajlik; a fülhallgatókat akár nyolc más termékkel is lehet párosítani, amelyek közül egyszerre kettő lehet aktív.

A fülhallgatók mindkét egysége egy-egy érintésérzékeny gombot is kapott, amivel az alapvető funkciók mellett a zajszűrés és vezérelhető, valamint a hangasszisztens szolgáltatás is aktiválható (Google, Siri és Amazon Alexa egyaránt támogatottak).

Mint minden más TWS fülhallgatónál, úgy a Jabra újdonságainál is a bölcsős kialakítás köszön vissza. A fülhallgatók – egyébként elegáns – tokja nemcsak a védelmet látja el, hanem tölti is az apróságokat. A játékidő a kategóriának megfelelően nagyon jó: a fülhallgatók egy lendülettel 8 órányi zenehallgatásra képesek, a tok beépített akkumulátora pedig három extra ciklusra elegendő energiát tárol, így a teljes játékidő 30 óra körül alakul. Sőt, a teljesen lemerült fülesek az első 5 percben gyorstöltés kapnak, ami után 1 óráig működnek.

A Jabra Elite 4 Active az Elite 7 Active kistestvére: hasonló dizájn mellett ez a fülhallgató valamivel szerényebb képességekkel rendelkezik, de cserébe olcsóbb is. Nagy dolgokra nem kell gondolni azért: a zajszűrés például hat helyett csak négy mikrofonnal működik, erőssége pedig nem állítható, a memória pedig nem nyolc, hanem csak hat eszköz párosítását teszi lehetővé.

Persze az Elite 4 Active üzemideje is alacsonyabb, de a feltöltésenként elérhető hét, az összességében rendelkezésre álló 28 órás működés még mindig kiválónak mondható.