Ha egy olyan billentyűzetet szeretnél magadnak, ami hosszú évekre kiszolgál majd a dolgos hétköznapokban, akkor a Rapoo 8210M remek választás.

Már csak azért is, mert a gyártótól megszokott módon a szettben lévő klaviatúra négy, az egér pedig három eszközhöz is tud csatlakozni az integrált Bluetooth 4.0, Bluetooth 3.0 adapterekkel, valamint a saját, 2 GHz-es, USB-s vevőegységével. Az eszközök párosítása ennek ellenére sem bonyolultabb, mint más termékeknél, később pedig egyetlen gombnyomással válthatsz a már csatlakoztatott kütyük között, így a szettet nemcsak PC-hez használhatod, hanem notebookhoz, tablethez, telefonhoz és akár tévéhez is.

A 8210M a multimédiás szettek csoportjába tartozik. A benne lévő billentyűzet a K820-as, amely letisztult kialakítással, chiclet (szigetes) kialakítású gombokkal rendelkezik, és természetesen a magyar kiosztást használja. A gombok leütési útja rövid, de a megfelelő keménység biztosítja, hogy a gépelés hosszabb távon is kényelmes.

A klaviatúra természetesen numerikus részleget is tartalmaz, a rajta lévő gombok többsége pedig teljes méretű – egyedül a funkciógombok azok, amelyek valamelyes laposabbak. Más termékeknél gyakori, hogy az F gombok ezek a gombok a multimédiás funkciókkal osztoznak, a Rapoo K820 különlegessége viszont, hogy a multimédiás funkciók is teljesen különálló gombot kaptak; ezek egy, a felső részen elhelyezkedő szigetre kerültek, és összesen tíz van belőlük.

A szetthez tartozó egér (7200M) optikai szenzort kapott, amelynek felbontása 1600 DPI – viszont az aktuális igényekhez képest az érzékenysége változtatható, és akár 600 DPI-re is csökkenthető. Így az egér működése mindenféle szoftverhez pillanatok alatt hozzáigazítható.

Az optikai érzékelő üvegen kívül bármilyen felületen működik, textil, fa, bőr is lehet alatta. Az egér optimális az éjjeli baglyok számára is, hiszen a teflon talpakon hangtalanul siklik, és a gombok alá is olyan mikrokapcsolók kerültek, amelyek teljesen csendesen működnek. A két fő gomb mellett két extra gomb is került az egérre, valamint a görgő is nyomható – ezek funkcióját pedig programozni is lehet.

Az egér egyetlen szett elemmel akár 9 hónapig is tud működni, de ehhez arra is szükség van, hogy amikor nem használod, az alján lévő gomb segítségével teljesen kikapcsold.