A telefonokat gyakran kell tölteni, de szerencsére ez a folyamat sokkal kényelmesebbé tehető, ha vezeték nélküli töltőt használsz.

Nincs is annál kényelmesebb, mint amikor egyszerűen csak leteszed a mobilt az asztalra, az pedig tölt magától – bármiféle kábel csatlakoztatása nélkül. Mutatunk három Hama és egy Rapoo vezeték nélküli töltőt, amelyek költséghatékony megoldást nyújtanak erre a feladatra.

A Hama QI-FC10 ma már alapmodellnek számít, hiszen a gyorstöltés funkció szerencsére nem a drágább eszközök kiváltsága többé. A fekete színű, 10,1 cm átmérőjű kör alakú eszköz mellé a Hama egy microUSB-kábelt csomagol, amelyet bármilyen töltőfejhez csatlakoztathatunk, sőt akár számítógép vagy notebook USB-portjához is hozzáköthetjük – persze ha a gyorstöltés funkciót is használni szeretnénk, akkor olyan töltőfejre lesz szükség, amely nemcsak 5 voltos feszültség és 2 amperes áramerősség mellett, hanem 9 voltos feszültséggel és 1,67 amperes áramerősséggel is tud tölteni. Lapos kialakításának hála a kütyü bármilyen monitor alatt könnyen elfér, így ideális választást jelent, bármilyen elrendezésben is tárolod eszközeidet az asztalodon. De természetesen semmi akadálya annak sem, hogy az éjjeli szekrényen használd. A töltés kompatibilis telefon felhelyezésekor automatikusan elindul, amelyről visszajelző LED ad tájékoztatást.

A Hama QI-FC10S szinte pontosan ugyanazokkal a technikai paraméterekkel rendelkezik, mint a QI-FC10, kialakítása viszont olyan, hogy a telefont állított helyzetben teheted fel rá. Ez elsősorban akkor hasznos, ha rendszeresen munka közben szeretnéd tölteni a telefont, mert egy-egy üzenetet el tudsz olvasni, és akár még válaszolhatsz is rájuk anélkül, hogy a mobil le kellene venned a töltőről. A QI-FC10S két tekercset is tartalmaz, így a telefont akár elforgatva is felhelyezheted rá. Az egyetlen fontos technikai eltérés a QI-FC10-hez képest az, hogy erre az eszközre USB-C bemenet került.

A Hama QI-FC15S szintén állított helyzetben fogadja a telefont (akár elforgatva is). A trió legerősebb tagja, hiszen nemcsak 5 voltos, hanem 9 voltos feszültség mellett is 2 amperes áramerősséggel képes tölteni, ráadásul van 12 voltos opció is, 1,67 amperes áramerősséggel. Optimális esetben ez a töltő akár fele annyi idő alatt is fel tudja tölteni a telefont, mint a másik két típus, de csak akkor, ha megfelelő töltőfejjel használod együtt.

A Hama vezeték nélküli töltőinek kialakítása is minőségi kialakítást tükröz, azonban ha emellett még elegáns megjelenésre is vágysz, a Hama töltői helyett a Rapoo XC105-öt ajánljuk figyelmedbe. A 9 cm-es átmérővel és fényes fehér külsővel rendelkező töltő szintén a QI-szabványt használja, és ugyanúgy legfeljebb 10 wattal tud tölteni, mint az FC10-es töltők (5 V / 2 A és 9 V / 1,67 A). Elektronikáját túláram, túlfeszültség és rövidzárlat elleni védelemmel is ellátták, de a töltő akkor is kikapcsol, ha a rajta lévő mobil esetleg túlmelegedne.