Bármilyen telefont vagy tabletet feltölthetsz a Hama új termékeivel – otthonra, autóba és áramforrás nélküli helyekre is ajánlunk megoldást!

Új töltők jelentek meg a Hama termékpalettáján, amelyek közül a két legérdekesebb példánynak a 201653-as és 201643-as típusok számítanak, lévén hogy ezek GaN töltők. Ez azt jelenti, hogy a belső rész gyártásához gallium-nitridet (is) használtak, ami egy alacsony hőtermeléssel és kompakt mérettel rendelkező szuperhatékony anyag. Segítségével olyan töltők gyárthatók, amelyek kisebbek, emellett pedig kevésbé is melegszenek a használat során.

A kompakt méret egyik előnye például, hogy a konnektorba dugott apróság nem lóg bele a szomszédos aljzatokba, így azok is szabadon használhatók. Mindkét változat 100-240 voltos bemeneti feszültségről működik, vagyis nemcsak Magyarországon használhatod őket, hanem – megfelelő átalakítóval – a világ bármely pontján. A 201653-as modell egyetlen kimenettel rendelkezik, ezen viszont akár 45 wattnyi teljesítmény leadására is képes. Mégpedig a QuickCharge 2.0, 3.0 vagy pedig a Power Delivery szabványok valamelyikét használva.

A töltőre egy visszajelző LED is került, amely a töltés közben folyamatosan világít. A 201643-as változat picit hosszabb, emellett annyiban tér el testvérétől, hogy az USB-C mellett egy USB-A csatlakozó is került rá, így egyszerre két termék töltését is rá lehet bízni. A két csatlakozón együttesen akár 65 wattnyi teljesítményt is kisajtolhatsz belőle.

A 201620-as töltő almás termékekhez kiváló választás – főleg amióta az Apple nem csomagol töltőt a mobiljaihoz. A rajta található USB-C csatlakozóval persze elméletben más termékekkel is kiválóan használható, azonban a gyorsöltés funkció csak az Apple termékeknél (is) támogatott Power Delivery szabvány segítségével működik, a QC ezzel a modellel nem használható. A töltő 5, 9 és 12 voltos feszültséggel és legfeljebb 20 wattos teljesítménnyel tud dolgozni, egyszerre pedig – értelemszerűen – egy kütyü csatlakozhat hozzá.

Az ajánlóban szereplő hálózati töltők között az utolsóként említett 201630-as modell főleg akkor ideális jelölt, ha gyakran kerülsz olyan helyzetbe, amikor egyszerre három-négy eszközt is tölteni kell. A QuickCharge 2.0/3.0 és Power Delivery szabványokat egyaránt kezelő kütyüre öt csatlakozó került, négy USB-A típusú, valamint egy USB-C típusú változat. A PowerDelivery szabványt értelemszerűen a C-s aljzat támogatja, a QC-t pedig a legfelső USB-A csatlakozó – amelyet a Hama színkóddal is ellátott. Az elektronika az összes létező feszültség- és áramerősség szinteket tudja használni, 3,6-12 voltos feszültség mellett 1,5-3 amperes áramerősséggel tud tölteni. Használhatóságát nagyban növeli, hogy egyszerre akár mind az öt csatlakozót használhatod, de számíts arra, hogy ebben az esetben a legfeljebb 51 wattos töltési teljesítmény is ötfelé oszlik.

Ha autóban szeretnél mobil készüléket tölteni, akkor ehhez például a 223351-es számú Autós töltőt használhatod, amely szivargyújtó csatlakozóba illeszkedik, és kettő USB-A porttal látták el. Ezeken egyenként legfeljebb 1,2 amperes áramerősség leadására képes, így nem fog a töltésben sebességrekordokat dönteni, cserébe viszont nemcsak a 12 voltos, hanem a 24 voltos szivargyújtókról is gond nélkül tud működni.

Hogy ne feledkezzünk meg azokról sem, akik nem konnektor közelében, hanem mondjuk vonaton vagy repülőn szeretnék tölteni kedvenc kütyüiket, zárásként álljon itt a Supreme 24HD külső akkumulátor, amely 24000 mAh kapacitásával igazi behemót az USB-s akkumulátorok között. A hatalmas kapacitást egyébként nem is olyan nagy tömeg mellett hozza, hiszen a két USB-A, egy USB-C és egy USB Micro-B csatlakozóval szerelt akku mindössze 478,5 grammos. A töltő áramot az USB Micro-B és USB-C csatlakozón keresztül tud felvenni, amit pedig tölteni szeretnél, azt az USB-A dugaszok egyikéhez vagy szintén az USB-C csatlakozóhoz kötheted hozzá. Bár az akkumulátor a gyorstöltés funkciót nem támogatja, egy-egy csatlakozón akár 3 amperes áramerősség leadására is képes, így az áltagosnál azért nagyobb sebességgel tudja tölteni a telefonok és tabletek többségét.