Két új típussal bővült a hama időjárás állomás kínálata; az alapmodell mellett egy olyan típus is érkezett, amely előrejelzés funkcióval is rendelkezik.

Az EWS-Intro nevű modell az alapváltozat, amely kompakt méretben nyújt számodra többféle kényelmi funkciót. Kezdésnek a hatalmas méretű számokat érdemes említeni: bárhová is teszed le a kütyüt a szobában, biztos, hogy mindenhonnan látni fogod, hogy mennyi a pontos idő. És az idő tényleg mindig pontos, mert az óra DCF rádiófrekvenciás hullámok segítségével folyamatosan „beigazítja” magát.

Az órához kapcsolódó extra funkció az ébresztő, amely nemcsak egy, hanem akár két időpontra is beprogramozható – hasznos, ha a család két tagja rendszeresen eltérő időben szokott felkelni. A számlapról az idő mellett leolvasható a pontos dátum és az is, hogy milyen nap van éppen. Az óra kezeléséhez a hátoldalon lévő gombokat használhatod.

Az integrált hőmérővel az időjárás állomás a szoba hőmérsékletét is tudja mérni, a másodlagos szenzor pedig, amely rádióhullámok segítségével kommunikál a központi egységgel, akár kültéren is elhelyezhető. A hatótávolsággal biztosan nem lesz gond, lévén hogy a kapcsolat egészen addig tökéletesen stabil marad, amíg a két egység között a távolság nem haladja meg a 30 métert.

A másik modell Touch névre hallgat, mégpedig azért, mert hatalmas képernyője érintésérzékeny – ez pedig nagy mértékben megkönnyíti a kezelhetőséget. Az alapvető funkciók azonosak: az időjárás állomás óraként, ébresztőként és beltéri, valamint kültéri hőmérőként működik. Azonban több extra funkcióval is rendelkezik: tudja mérni például a páratartalmat is, valamint képes az időjárásra vonatkozó előrejelzést is adni. A várható időjárást középen egy hatalmas ikon mutatja: a kütyü négyféle előrejelzést tud adni, így napos, enyhén felhős, felhős és esős időt tud előre jelezni.

Hasznos extra a fehér színű háttérvilágítás, amely lehetővé teszi, hogy akár teljesen sötét szobában is megnézzük az időjárás állomás által megjelenített adatokat.

Ahogy kistestvére, úgy ez a típus is elemmel működik, így a szobában és kültéren is gyakorlatilag bárhol elhelyezhetők.