Az MW-300 és MW-400 sorozat megújulását szépen követte az MW-500 frissítése; újabb minőségi egér érkezett kedvező áron.

A Hama szép csendben megújította a belépő szintű egerek termékpalettáját, legutóbb az MW-500 széria második verziója, azaz az MW-500 V2 került piacra. Az alapverzió teljesen fekete, de a kínálatban három másik modell is van, ezeken a két fő gomb, valamint a két oldalsó gomb más színnel készült, típustól függően bordó, világoskék vagy krémfehér árnyalatban. Az MW-300 V2 és MW-400 V2 modellekkel ellenétben a Hama az MW-500 V2 sorozatnál a pasztell, visszafogott színeket választotta, így ezek az egerek akár elegáns környezetben is megállják a helyüket – simán el tudjuk képzelni őket az üzleti világban is. Az egér formatervét úgy alakították ki, hogy fogása hosszú távon is kényelmes legyen – ami viszont azzal a mellékhatással jár, hogy az egeret csak jobbkezesek tudják használni.

A széria érdekessége a Blue Wave érzékelő, amely szinte bármilyen felületen működik – nem probléma számára a csillogó felület, de akkor sem jön zavarba, ha egyeletlen felületen szeretnéd az egeret használni.

A két fő gomb mellett természetesen a görgő is benyomható harmadik gombként, ezen kívül a felső részen egy DPI-választót helyeztek el, a bal oldalra pedig kettő, az internetes navigáció során használható extra billentyű került – ezekkel a weboldalak között tudsz előre-hátra lépkedni. A DPI választó segítségével a felbontás három lépcsőben, 800, 1200 és 1600 DPI között változtatható, így az egér érzékenysége mindig az aktuális feladathoz igazítható. A gombok alatt lévő mikrokapcsolók halkan teszik a dolgukat, a polimer bevonattal ellátott talpak pedig tökéletes siklást biztosítanak.

Az egér saját akkumulátorral rendelkezik, amely töltésenként akár 75 napra elegendő energiát is képes tárolni – vagy ha használod az alján lévő kikapcsoló gombot, akkor akár még ennél tovább is. Kényelmes megoldás, hogy az egeret USB-C kábel segítségével lehet tölteni, ráadásul úgy, hogy a kütyü a töltés során végig használható marad. Az egér a kommunikációhoz nano méretű USB-s vevőegységet kapott, amelyet ki sem kell venni a notebook csatlakozójából – de ha ezt mégis megteszed, akkor használaton kívül (például utazás ideje alatt) az egér hasában is el tudod helyezni.