A sokféle újdonság között ezúttal egy igazi csemege érkezett a KMW-600 Plus személyében.

A Hama rengeteg billentyűzetet, egeret és szettet kínál a felhasználók számára, amelyek közös jellemzője a kiváló minőség mellett az is, hogy a termékekhez kedvező áron lehet hozzájutni. A legújabb kütyü a csapatban a MKW-600 Plus szett, egy billentyűzet-egér kombó. Amely ráadásul multimód üzemmódot is támogat, vagyis egyszerre több eszközzel is együtt használható – de ne szaladjunk ennyire előre.

Teljesen mindegy, hogy hol szeretnéd használni a szettet: a billentyűzet és az egér megállja a helyét otthoni környezetben és munkahelyen egyaránt. Különlegessége, hogy a gombok felett egy vékony bemélyedést is találsz, amely nem más, mint egy táblagép tartó – akár 10 colos eszközt vagy természetesen a telefonodat is elhelyezheted is. Vagy mind a kettőt is, egymás mellett, ha úgy szeretnéd. A gombok alatt is van érdekesség: itt egy beépített csuklótámasz helyezkedik el, amely a kényelmes gépelést akár hosszú távon is biztosítja.

Gombokból összesen 112 van, beleértve a multimédiás kezelőket, valamint a görgőt is – ez utóbbiak a tablet tartó mellett, jobb oldalt helyezkednek el. A szigetes kialakítású gombok kiosztása természetesen magyar, az F gombok pedig extra funkciót is kaptak – alkalmazások indításához, fényerő beállításához, kedvencekhez és így tovább.

A jobbkezesek számára optimális formával rendelkező egérre a sztenderd kiegészítőkön (két gomb és nyomható görgő) kívül a hüvelykujj alá két további gomb, fentre pedig egy DPI-választó is került. Utóbbival a lézeres szenzor érzékenysége 1000, 1600 és 2400 DPI között választható, az aktuális igények függvényében. Az egér érdekessége, hogy egyetlen gomb segítségével hétféle extra funkciót képes biztosítani (például lejátszás megállítása vagy hangerőszabályzó elindítása) úgy, hogy ehhez még csak programozásra sincs szükség.

A tápellátást mindkét termék esetében elemek biztosítják; egy jó minőségű elempárral a billentyűzet akár két évig, az egér pedig három évig is képes működni – persze ez nagy mértékben függ a használati szokásoktól és attól is, hogy az egeret használaton kívül kikapcsolod-e vagy csak alvó állapotba helyezed.

Egy billentyűzet és egér – három gép

A szett mindkét tagja vezeték nélkül csatlakozik a számítógéphez, notebookhoz vagy mobil eszközhöz. A kapcsolattartáshoz ráadásul nemcsak a saját, USB-s vevőt tudják használni, hanem a kettős szabványú Bluetooth adaptert is, így USB, Bluetooth 3.0 és Bluetooth 5.0 kapcsolat létesítésére egyaránt képesek – akár egyszerre is. Ezt multimód technológiának hívják, és minden további nélkül megoldható vele, hogy a klaviatúra és az egér párhuzamosan az asztali géphez, a notebookhoz és mondjuk a tablethez is csatlakozzék egyszerre. Az eszközök között nagyon gyorsan és könnyen, mindössze egyetlen gombnyomással lehet váltani – de az egeret azért fel kell emelni, mert az eszközváltó gomb a hasára került.

A Hama termékpalettáján a multimód egyébként már nem újdonság; pár hete mutattuk be például az EWM-700 optikai egeret, amely szintén alkalmazza ezt a technológiát. Jó dolog, így reméljük, hogy a Hama a későbbiekben is sok-sok kütyüben fogja alkalmazni!