Az időjárás-állomások nem véletlen kedveltek: rengeteg extra funkcióval rendelkeznek; a Hama újdonsága az egyik legokosabb közöttük.

A „Color” névre hallgató, meglehetősen nagyméretű (156×114 mm-es) eszköz első látásra úgy tűnik, hogy mindössze egyetlen hatalmas kijelzőből áll – persze ez nem igaz, hiszen a borítás alatt rengeteg érzékelővel is ellátták. A kütyü alapfunkciója az idő és a hőmérséklet mutatása, ezek az adatok az összes többi információval együtt színes-szagos formában jelennek meg a háttérvilágítással is rendelkező LCD-kijelzőn.

Az óra pontosságát a hozzá tartozó DCF vevő és a rajta keresztül elérhető rádióvezérlés garantálja, hőmérsékleti adatból pedig kettő is van, hiszen az időjárás-állomás mellé egy külső szenzor is jár. Ez szintén többféle módon használható: az igények szerint mérheted vele egy másik szoba hőmérsékletét, de a szenzor kialakítása olyan, hogy akár kültéren is el tudod helyezni. Ilyenkor mindössze azt kell figyelembe venned, hogy a szenzor hatótávolsága 30 méter. A hőmérséklet mellé természetesen páratartalom adatot is kapsz, amellyel mind az időjárás-állomás, mint a külső szenzor tud szolgálni. A mérési tartományok az alábbiak szerint alakulnak:
Hőmérséklet (beltéri): 0 - +50 °C
Hőmérséklet (beltéri): -20 - +60 °C
Páratartalom (beltéri és kültéri): 20-95%

Az alapfunkciókra egy sor extra szolgáltatás épül. Az órához például dátum kijelzés, holdfázis kijelzés és két időpontra programozható ébresztés funkció kapcsolódnak, míg a hőmérsékleti adatok mellé időjárás-előrejelzés és fagyriasztás is jár. Utóbbi +1 és -1 fokos külső hőmérséklet esetén aktiválódik, jelezve ezzel számodra a mostoha körülményeket. Az időjárás-előrejelzés piktogramokkal működik, és hétféle állapotot mutat: napos időt, enyhén felhős, felhős időt, esőzést, heves esőzést, havazást és erős havazást tud előre jelezni. Ezek mellett az időjárás-állomás a hőmérséklet és a páratartalom trendjét (növekvő, stagnáló vagy csökkenő) is meg tudja mutatni. A kütyü a beltéri adatok alapján a levegő komfortszintjét is jelzi, így tudni fogod, ha érdemes a helyiséget párásítani vagy éppen ellenkezőleg, párátlanításról gondoskodni.

A tápellátást alapesetben a beltéri egységnél és a külső szenzornál is AA méretű elemek (esetleg akkumulátorok) biztosítják, azonban a beltéri egységhez jár egy tápegység is – ha a kütyüt konnektor közelében is el tudod helyezni, akkor érdemesebb ezt használni, hiszen így a kijelző háttérvilágítását folyamatosan bekapcsolva tarthatod.