A uRage újdonságai nemcsak akkor jöhetnek szóba, ha notebook mellé szánod őket, hanem jó szolgálatot tehetnek az asztalod állandó vendégeként, hiszen kicsik, éppen ezért nem foglalnak sok helyet.

Két igazi érdekességgel bővült a uRage billentyűzetek sora: megérkezett az Exodus 220TKL, valamint a 760TKL – utóbbi ráadásul kétféle színben is elérhető, így összesen három újdonságról számolhatunk be neked. A termékekben közös, hogy kompakt mérettel rendelkeznek, ami leginkább annak köszönhető, hogy ezek a klaviatúrák numerikus részt nem tartalmaznak.

Modellszámából is látszik, hogy a uRage Exodus 220TKL a kisebb testvér. 88 gomb található rajta, amelyek klasszikus formát öltenek, alattuk membrános érintkezők dolgoznak. Habár numerikus részleg nincs (angolul ezt a kialakítást nevezik Tenkeylessnek, amint azt a TKL is mutatja a típuszámban), a kurzormozgatók és felettük a 2×3-as panel megtalálható ezen a klaviatúrán is. A billentyűket direkt a gyors bevitelre tervezték, ezért az elektronika akár 26 gomb együttes lenyomását tudja kezelni; az anti-ghost funkció pedig a pontosságot garantálja.

A normál gombok felett kapott helyet az F-sor, amely teljes értékű gombokból áll. Ezekhez extra funkció is tartozik: beállítástól függően nemcsak az F parancsokat, hanem multimédiás parancsokat is kiadhatsz velük, például a videók vagy zenék lejátszásához vagy a számok közötti váltáshoz. Természetesen van RGB világítás is, amelynek fénye nemcsak automatikusan változhat, hanem arra is van lehetőség, hogy hétféle színből kiválaszd a kedvencedet. A világítás a gombok alatti területet világítja meg, színe pedig szektoronként vezérelhető, nem gombonként.

A játékhoz szánt perifériák világában megszokott módon a kütyü vezetékes összeköttetést használ, az USB-csatlakozóban végződő kábel hossza 180 cm.

Az Exodus 760TKL nagytestvérként a profi vonalat képviseli, többek között azért is, mert mechanikus kapcsolókkal szerelték fel: a fekete és a fehér változatban egyaránt az Outemu Red kapcsolói teljesítenek szolgálatot. A gyártó szerint ezek a kapcsolók legalább 50 millió leütést kibírnak, így lényegében a gombok előbb fognak elkopni, minthogy az érintkezőkkel bármilyen probléma adódjék. És ez még úgy is igaz, hogy a billentyűkre UB-bevonatú ABS-műanyag került a nagyobb kopásátlóság érdekében. A gombok száma viszont jóval kevesebb, mint a 220TKL esetében, mindössze 66 – mégpedig azért, mert ennek a klaviatúrának az elkészítésekor a lehető legkisebb méret elérése is cél volt. A kurzormozgatók még befértek a jobb alsó sarokba, az F sor viszont erről a kütyüről lemaradt. Nem teljesen persze; a számgombokat erre a célra is használhatod.

A gombok nemcsak a mikrokapcsolók miatt profibbak, hanem azért is, mert egyedi háttérvilágítással rendelkeznek, és ha úgy szeretnéd, akár mindnek saját színt állíthatsz be; 16,7 millió árnyalat közül választhatsz.

A billentyűzethez 180 cm-es USB-kábel tartozik, és jár mellé egy csuklótámasz is, amely mágneses elven kapcsolódik – és persze bármikor levehető, ha épp nincs szükség rá.