A Rapoo két új egeret, egy billentyűzetet és egy billentyűzet-egér kombót dobott piacra.

Ha egér és/vagy billentyűzet vásárlása előtt állsz, akkor ma már nem nagyon lehet kérdéses, hogy a vezeték nélküli technológia mellett érdemes letenni a voksodat. A Rapoo ezen a területen már tapasztalt vén rókának számít, hiszen a gyártó csaknem összes terméke olyan, amely nem igényel vezetékes összeköttetést. Most néhány olyan kütyü jelent meg a termékkínálatban, amely a vezeték nélküli technológia előnyeit kedvező ár mellett biztosítja.

A Rappo 1620 vezeték nélküli egér teljes egészében a klasszikus kialakítást követi, hiszen egy 2+1 gombos, görgővel ellátott egérről van szó, amelyet szimmetrikus felépítése miatt a bal és jobb kezesek egyaránt tudnak használni. A tervezés során az elsődleges szempont a kényelem volt, de azért a műszaki paraméterek is teljesen rendben lévők: az érzékelő például egy 1000 DPI-s optikai szenzor. Az egér saját vevőt használ, amely nano formátumú, USB csatlakozóba illeszkedik és 2,4 GHz-en kommunikálva akár 10 méteres hatótávolságot is képes nyújtani. A tápellátásról egy darab AA méretű elem gondoskodik, amely normál használat mellett akár egy évre is elegendő lehet.

A Rapoo 1530-as szintén a belépő szintet képviseli, de már kagyló alakú, modernebb köntösbe bújtatva. Ebben az egérben komolyabb szenzor működik: a lézeres érzékelő akár 3200 DPI-s felbontára is képes. De természetesen van lehetőség arra, hogy a szenzitivitást pár lépcsőben állítsd, mégpedig a görgő mögött elhelyezkedő, apró gombbal – tehát szoftveres trükközés nélkül. Az 1620-ashoz képes fontos eltérés még, hogy a gombok alatti mikrokapcsolók csendes kattintást biztosítanak. A vevőegység viszont ugyanaz a modell, vagyis egy 2,4 GHz-es frekvencián működő, USB foglalatba illeszkedő típusról van szó.

Billentyűzet fronton az E1700-as jelenti újdonságot, amely nemcsak egyedül vásárolható meg, hanem szettben is. A klaviatúra szintén egy alapmodell, 105 gombbal rendelkezik. Természetesen idehaza magyar kiosztással tudod megvásárolni. A gombok klasszikus kialakításúak, alattuk pedig halk membránok dolgoznak. A billentyűzet teljes méretű, és külön F sort is tartalmaz. Saját vevője ugyanúgy 2,4 GHz-es, mint az imént bemutatott két egéré. A tápellátásért egy darab AA méretű elem felel, és mivel háttérvilágítás nincs, az üzemidő itt is nagyjából egy évben mérhető.
Ha szettben vásárolod meg, akkor a billentyűzet mellé egy 2+1 gombos, görgővel ellátott egeret kapsz, 1200 DPI-s érzékelővel és szimmetrikus kialakítással.