Az iPhonokhoz többféle vezeték nélküli töltő is használható, de ha a legjobbat szeretnéd, egy MagCharge töltő mellett döntesz!

A két meglévő, szintén MagCharge megoldást használó töltő mellé érkezett most harmadiknak a Hama 201697-es eszköze, amely a vezeték nélküli töltést és a mágneses rögzítési módot egyesítve roppant kényelmes opciót nyújt számodra, ha a készüléket autóban szeretnéd tölteni. Az új vezeték nélküli töltő akár 15 wattos teljesítmény leadására is képes, amivel a legtöbb almás telefont két óra alatt teljesen fel tudja tölteni. A kütyü kompatibilis a legújabb iPhone-okkal, de természetesen a régebbi modellekkel is remekül együtt tud működni, egészen az iPhone 12-ig visszamenőleg. A hozzá mellékelt szivargyújtó töltőt úgy alakították ki, hogy mind személyautókban mind teherautókban tudd használni.

A tápegység a gyorstöltést is támogatja PD szabvány szerint, ami azt jelenti, hogy nemcsak 5 volttal, hanem 9 vagy 12 volttal is működik. A kütyüt a legtöbb autóban pillanatok alatt, szerszám nélkül lehet rögzíteni, hiszen a rajta lévő csipesz szellőzőrácsra illeszkedik. A telefont tartó mágneses „tappancs” természetesen forgatható (gömbcsuklóval 3D-ben), így a mobil számára mindig biztosítható a tökéletes pozíció.

A 201676-os töltő a korábbi 187268-as típus utódjaként hasonló előnyöket tud felmutatni: 5, 9 és 12 voltos feszültség mellett 15 wattos töltési teljesítmény, mágneses rögzítés és szellőzőrácsos felfogatás jellemzi. A szivargyújtóba illeszthető tápegység itt annyival tud kevesebbet, hogy csak személyautóban használható. Cserébe a mobilt tartó kar hosszabb és csuklós, így a telefont jobban el lehet forgatni – egyes autótípusoknál ez fontos szempont lehet, hiszen könnyebb a készüléket úgy beállítani, hogy azt a vezető tökéletesen láthassa.

A harmadik MagCharge töltő már nem mobil, a 201681-es típust otthoni vagy irodai használatra tervezték. Szintén működik minden iPhone-nal, amely a 12-es szériából származik vagy újabba annál. Sokan azt gondolják egyébként, hogy a MagCharge-nak otthoni környezetben nincs előnye – ez azonban nem így van, hiszen a mágnesek segítenek a töltő tökéletes pozícionálásában, ezáltal pedig a töltés hatékonyságának maximalizálásában. Emellé a töltő mellé tápegység nem jár, így számítógép vagy monitor USB csatlakozójába, vagy ha a 9 és 12 voltos töltést is ki szeretnéd használni, akkor egy megfelelő USB-C csatlakozóval ellátott tápegységhez kell csatlakoztatnod.

Természetesen mind a három töltőben intelligens elektronika dolgozik, amely védelmet nyújt a túlfeszültség és a túltöltés ellen éppúgy, mint az esetleges rövidzár ellen.