Két új modellel bővült a Jabra fülhallgatók kínálata; első körben az Elite 10-et mutatjuk be, amely rögtön kétféle színben is elérhető.

A Jabra termékpalettájáról többféle típus közül is válogathat az, aki a vezeték nélküli világra szavaz. A közelmúltban a kínálat az Elite 10 és Elite 8 modellekkel bővült. Az újdonságok közül az Elite 10 a profibb modell, ezt a típust a Jabra elsősorban azok számára ajánlja, akik minden szempontból az igényes zenehallgatás hívei. Az Elite 8 Active pedig sporthoz ajánlott - ha ez érdekel jobban, lapozz a második oldalra!

Jabra Elite 10

A Jabra 10 kívül-belül megújult. Az új dizájn természetesen emlékeztet a gyártó korábbi modelljeire, de kecsesebbé vált a vonalvezetés. A kényelmet a ComfortFit megoldás biztosítja, amely lényegében annyit tesz, hogy a fülhallgatók rugalmas és légáteresztő szilikon fülpárnát kaptak; a speciális tervezésnek hála ezek a hallójáratos kialakítás ellenére sem nyomják túlzott mértékben a külső fület, így egész napos viselésnél sem kell kényelmetlen érzésre számítani.

A fülhallgatók polikarbonátból készültek, a borítás részben matt, részben fényes. A kütyü víz- és porálló, mégpedig az IP57-es szabvány feltételei szerint. A Jabra Elite 10 a TWS kategóriába tartozik, vagyis nemcsak a mobillal/tablettel vezeték nélküli a kapcsolat, hanem nincs „zsinór” a bal és jobb oldali egységek között sem. Mind a két fülhallgatóra három-három mikrofon került, ezek nemcsak a beszédhang érzékelésében játszanak fontos szerepet, hanem az aktív zajszűrés funkció használatakor is.

Az Elite 10 fülhallgatóhoz természetesen tároló doboz is tartozik, amely védelmet nyújt a fülesek számára, valamint a töltésről is gondoskodik. Ehhez saját akkumulátort is kapott, így nemcsak otthon, hanem akár út közben is működik a dolog. A fülhallgató feltöltésenként 6-8 óra lejátszást biztosít, attól függően, hogy az aktív zajszűrést használod-e vagy sem. Értelemszerűen a játékidő csökken, ha az ANC funkció aktív. A tok akkumulátora a fülhallgatót további 3-4 alkalommal tudja feltölteni, így konnektort 27-36 óránként kell keresni. A töltéssel kapcsolatban hasznos extra, hogy nemcsak vezetékes, hanem vezeték nélküli (Qi) töltést is használhatsz, valamint az is, hogy a teljesen lemerült fülest 5 percnyi töltést követően akár 1 órán át használhatod. A két füles egymástól teljesen függetlenül is tölthető vagy használható; ha meg vagy szorulva, akár az is működik, hogy amíg az egyik hangszórót töltöd, addig a másikat használod – majd cserélsz.

A füles és a telefon (tablet, tévé, notebook, stb.) között az összeköttetés Bluetooth 5.3 szabvány szerint történik, ez a kapcsolat stabil és gyors összeköttetést tesz lehetővé. A Jabra Elite 10 összesen tíz eszköz kapcsolati adatait tudja megjegyezni, közülük pedig egyszerre akár kettőhöz is tud csatlakozni. A hatótávolság akadálymentes környezetben simán lehet akár 10 méter is. Zenehallgatás közben a kiváló minőséget a 10 mm-es driverek és a Dolby Atmos támogatás, valamint az AAC és SBC audio kodekek támogatása garantálja, a valósághű élményért pedig a Dolby Head Tracking szolgáltatás felelős.

A beállításban telefonos app segít, ezzel állítható a legkényelmesebben a zajszűrés funkció, vagy kapcsolható be a HearThrough üzemmód – utóbbi esetben az elektronika a környezeti hangokat is bekeveri, hogy pontosan halld, mi zajlik körülötted. A HearThrough bekapcsolásakor az elektronika a szélzajt is ki tudja szűrni, ha szeretnéd. Ezeket a funkciókat a fülhallgatón is bekapcsolhatod, az equalizer viszont tényleg csak az appban állítható be.

A Jabra Elite 10 fekete és krém színben is elérhető, közülük az ízlésed szerint választhatsz.

»1 - Jabra Elite 10