A Western Digital hordozható merevlemezei között akad, amit játékra terveztek, de olyan is, amelyhez titkosítás funkció jár.

Ha szereted a PC-s játékokat, és több is van belőlük a gépeden, akkor a mai világban igen könnyen kifogyhatsz a szabad tárhelyből. A WD_Black P10 Gaming Drive sorozat ezen a helyzeten 2, 4 vagy akár 5 TB tárhellyel tud könnyíteni. USB 3.2 Gen 1 csatlakozójával másodpercenként akár 130 MB/s-os adatátvitelre is képesek a P10-es merevlemezek, amiket úgy terveztek, hogy a Windows mellett optimális teljesítményt nyújtson macOS, PlayStation 5, 4 és 4 Pro, Xbox Series X/S és Xbox One párjaként is.

A 2 TB-os változat akár 50 játék tárolásához is elegendő, a 4 TB-os verzió 100, az 5 TB-os verzió pedig 125 játék tárhely igényét tudja kiszolgálni. A merevlemezek mellé a WD egy hónapos ingyenese Xbox Game Pass Ultimate tagságot ad ajándékba.

A My Passport széria is 2,5 colos merevlemezekre épül; a termékek a hordozható adattárolók kategóriájában a prémium szegmenst képviselik, hiszen több extra szolgáltatást is nyújtanak. Amellett, hogy 1, 2, 4 és 5 TB-os kapacitás közül választhatsz, pluszt jelent rögtön például az, hogy az unalmas fekete borítás helyett kék vagy piros színű verziót is levehetsz a polcról. A szín a tudást persze nem befolyásolja; az NTFS fájlrendszerrel előre formázott meghajtók USB 3.2 Gen 1 (azaz lényegében USB 3.0) interfész segítségével kapcsolódnak a PC-hez, így a lehetőségekhez képest gyors adatátvitelt nyújtanak. A termékvonalhoz kapcsolódó, legfontosabb extra szolgáltatás az, hogy a mellékelt szoftver segítségével a HDD-k tartalma teljes egészében titkosítható (AES 256 bit), de pluszt jelent az is, hogy macOS alá – szintén a mellékelt szoftveren keresztül – pillanatok alatt letöltheted az NTFS meghajtók kezeléséhez szükséges illesztőprogramot. A szoftver harmadik funkciója az, hogy biztonsági mentést is készíthetsz segítségével, ami a Windows nem túl acélos saját megoldásánál mindenképpen jobb alternatívát jelent. A My Passport külső merevlemezeket a WD egyébként úgy tervezte, hogy a lehető legkisebb helyet fogalják el, ebből adódóan a tokozás vékony.

A végére az Elements 2,5” sorozatot hagytuk, amely mellőzi az extra szolgáltatásokat, és ez alacsonyabb árat jelent. Többféle méret közül választhatsz itt is, a kínálat ugyanúgy 1, 2, 4 és 5 TB-os modellekből áll. Az adattárolók USB csatlakozóra illeszkednek, amelynek a 3.0-s verzióját támogatják. Az interfész itt sem fogja vissza a sebességet, hiszen a hagyományos merevlemezekkel 130 MB/s körüli csúcssebesség érhető el. Adott persze a visszafelé kompatibilitás lehetősége is, USB 2.0 csatlakozóval viszont 40 MB/s körüli legnagyobb sebességre számíthatsz. A Western Digital a meghajtókat szintén NTFS fájlrendszerrel formázza, így azok a dobozból kivéve Windows alatt minden gond nélkül, azonnal használhatók.