Van élet 6000 DPI-n túl is: a uRage új egerei extrém érzékenységgel rendelkeznek a tökéletes pontossághoz.

Négy új egér érkezett a uRage háza tájáról, amelyet a gyártó elsősorban azok számára ajánl, akik sokat játszanak. A legprofibb változat a Reaper 410, amely természetesen vezetékes összeköttetést használ, de a maximális kényelem érdekében a 2 méteres USB-kábel levehető, és így könnyedén bármilyen kábelrendezőbe integrálható. Az egér természetesen optikai érzékelőt kapott, amelynek felbontása akár 12000 DPI is lehet – ráadásul nem is „sima” érzékelőről van szó, hanem a professzionális felhasználásra kifejlesztett Avago/Pixart PMW3360-ról, amely akár 76 G-s gyorsulást is tud kezelni. Az egér a szenzor adatait másodpercenként 1000 alkalommal értékeli és továbbítja, így nemcsak rettenetesen gyorsnak, hanem pontosnak is számít.

A tartósságot a kiváló minőségű TTC-OPTICAL mikrokapcsolók biztosítják, a PTFE anyagból készült talpak pedig a tökéletes siklást garantálják. A specifikáció szerint a gombok legalább 80 millió kattintást bírnak. És, ha már a gomboknál tartunk, akkor itt jegyeznénk meg, hogy a két normál gomb és a benyomható görgő mellett további két gombot kapsz a hüvelykujjad alá, kettőt pedig a görgő mögé. Ezeknek a gomboknak a funkciója természetesen programozható. Viszont az elhelyezkedésükből – és persze a dizájn más elemeiből is – adódik, hogy az egeret jobbkezesek számára készítették. (Ez igaz a bemutatóban szereplő másik három termékre is.)
Mivel az egér a játékosoknak készült, nem maradt ki belőle a LED-es világítás sem, amely a teljes RGB spektrumban használható, azaz 16,7 millió színárnyalat bármelyikében tündökölhet.

A Reaper 340 kevésbé agresszív dizájnt kapott, de továbbra is profi szenzort használ: a benne lévő Pixart PMW 3333 legnagyobb felbontása 8000 DPI, és akár 35 G-s gyorsulást is kezel. A legkisebb beállítható érzékenység egyébként 100 DPI, ami nagyon jól mutatja, hogy mennyire az egyéni ízléshez lehet igazítani az egér működését. A mikrokapcsolókat 50 millió kattintásra tervezték (TTC-GOLDEN). Gombból ugyancsak hét került az egérre, és természetesen az RGB-s fényjátékról sem kell lemondanod, ha a Reaper 340-et választod.

A legkisebb modell a Reaper 250, amelyből kétféle, egy fekete és egy fehér verzió is elérhető. A teljesen hétköznapi dizájn ne tévesszen meg, ebben az egérben is profi érzékelő és mikrokapcsolók dolgoznak. Előbbi a Pixart PMW 3327 (akár 6200 DPI és 30 G), utóbbi pedig ugyanaz a TTC-GOLDEN, mint ami a Reaper 340-ben is megtalálható. Gombból eggyel kevesebb van, mert a görgő mögött ezen a kütyün csak egy kezelő kapott helyet, de természetesen ennek funkciója ugyanúgy programozható. A további működésbeli paraméterek egyeznek, így az 1000 Hz-es frissítés és az RGB LED-es hangulatvilágítás jellemző a Reaper 250-re is.

Felvetődhet a kérdés, hogy nincs-e szükség valamilyen speciális felületre ahhoz, hogy az egerek extrém magas felbontóképességét ki tudd használni. Noha az egerek működnek (szinte) bármilyen felületen, való igaz, hogy a tökéletes pontossághoz prémium egérpadot illik használni: a Lethality 460 tökéletes jelölt a feladatra. Alsó része gumiból készült, hogy megakadályozza a csúszkálást, a felső részt pedig tökéletesen sima textil borítja a pontosság érdekében. Az egérpad ráadásul egy hasznos extra funkcióval is rendelkezik: beépített Qi szabványú, vezeték nélküli töltőt integráltak bele, így játék közben töltheted a telefonodat vagy fülhallgatódat is.