Külső SSD helyett érdemes speciális, direkt az Xboxhoz tervezett adattárolóval bővíteni a konzol kapacitását.

A Microsoft játékkonzoljának kapacitása bővíthető klasszikus, USB csatlakozóra illeszkedő külső merevlemezzel vagy SSD-vel is, de sokkal jobb megoldást jelent a Western Digital, direkt ehhez a konzolhoz tervezett bővítőkártyája, a C50. Az adattároló az Xbox Velocity Architektúrát használja, vagyis közvetlenül az Xbox Series X és Series S konzolok vezérlőchipjéhez csatlakozik, hogy közel ugyanazt a teljesítményt nyújthassa, mint a konzol saját, belső adattárolója.

Az SSD a Western Digital WD_Black szériából már ismerős felépítéssel rendelkezik, ez garancia a megbízhatóság mellett a gyors adatátviteli sebességre is. Telepítése gyors és egyszerű, mindössze egyetlen mozdulatba kerül: a kártyát csak be kell dugni a slotba. Telepítésre nincs szükség, hiszen a plug-and-play megoldásnak hála az Xbox automatikusan felismeri és birtokba is veszi az adattárolót.

A WD_Black C50-re a Microsoft is áldását adta, vagyis ez az SSD hivatalos kiegészítőnek minősül. Ebből adódóan minden, a belső adattárolóval elérhető funkció használható, így támogatott a Quick Resume technológia is, vagyis a játékmenet bármikor felfüggeszthető, és később ugyanonnan folytatható.

A kapacitás pedig nem kevesebb, mint 1 TB, amely akár 50-100 további játék tárolásához is elegendő lehet.