Ez a légtisztító hosszú távon gondoskodik arról, hogy a lakásban mindig kifogástalan minőségű legyen a levegő.

A tiszta levegő nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy egészségesen és sokáig éljünk, azonban városi környezetben csak a legritkább esetben teljesül mindenféle beavatkozás nélkül ez a helyzet: az ablak alatt húzódó forgalmas út, poros udvar és még sorolhatnánk azokat a tényezőket, amelyek szennyezik azt a levegőt, amit aztán belélegzünk az otthonunkban. Szerencsére jó ideje léteznek már olyan készülékek, amiket direkt a levegő tisztítására találtak ki. Ilyen a Hama 186436-os légtisztító készüléke is, ami egy igazán univerzális masina, hiszen nemcsak lakásokban, hanem irodahelyiségekben is bevethető.

A termék dizájnos külsőt kapott, így könnyű számára helyet találni akár egy nappaliban is, de mivel elég kicsi, a hálószobában vagy a gyerekszobában is elfér (a légtisztító mérete 20×60×33 cm). Óránként akár 200 köbméter levegőt is képes átszűrni, amivel egészen nagy, akár 52 négyzetméteres helyiségek levegőjét is gyorsan meg tudja tisztítani – ez pedig irodahelyiségekben, tárgyalókban is bevethetővé teszi. Arra viszont figyelni kell, hogy a levegőmozgás egy lakásban a szobák között korlátozott, így érdemes minden szobában külön légtisztítót elhelyezni!

Normál működés közben legfeljebb 50 dB-es zajszint jellemzi a Hama légtisztítóját, éjszaka viszont, amikor nem mozgunk a lakásban, ezért a légáramlatok sem kavarnak fel sok port, elegendő alacsonyabb teljesítmény is: az éjszakai mód mindössze 40 dB-es, így a kütyü biztos, hogy nem zavarja a pihentető alvást. A terméket EPA-szűrővel és aktív szénszűrővel egyaránt ellátták, így képes kiszűrni a levegőben lévő szennyeződések (por, pollen, atka, kórokozók)) 99,2 százalékát, valamint a kellemetlen szagokat egyaránt. Ezzel a légtisztító nemcsak hosszú távon javítja az életminőséget, hanem akár abban is segít, hogy az allergia szezonban az arra érzékenyek szenvedését enyhítse. A levegő minőségét lézere szenzor méri, a kijelzőn pedig a PM2.5 méretű szennyeződések koncentrációja folyamatos visszajelzésként szolgál. (A kijelző éjszakai üzemmódban viszont kikapcsol, hogy ne csak hanggal, hanem fénnyel se zavarjon.) Teljesítményét három fokozat segítségével beállíthatjuk manuálisan is, de jobb, ha az automatikus üzemmódot használjuk, így az elektronika mindig az aktuális szennyezettség függvényében állítja be a ventilátor sebességét. A termékben lévő szűrőbetéteket a megfelelő hatékonyság érdekében évente cserélni szükséges!

Mivel a légtisztítók csak akkor működnek hatékonyan, ha folyamatosan bekapcsolva tartjuk őket, kiemelten fontos a fogyasztás, amely 20-55 watt között alakul, ez havi 20-30 kWh pluszt jelent, ezer forint körüli összeget adva hozzá a villanyszámlához. Ennyit az egészségünk kétségkívül megér!

A Hama légtisztító irányításához a rajta lévő érintőgombok mellett a mellékelt távirányítót is használhatjuk, amellyel nemcsak ki- és bekapcsolni lehet az eszközt, hanem az időzítőt és az éjszakai módot is aktiválhatjuk, illetve az anionos tisztás is bekapcsolható a hatékonyabb tisztítás érdekében. A használat rugalmasságát biztosítja, hogy az időzítő akár 12 órára is beprogramozható.