Tévézéshez és minőségi zenehallgatáshoz – főleg akkor, ha másokat nem szeretnénk ezen tevékenységek közben zavarni – a zárt kialakítású, párnázott fejhallgatók a legjobbak. A Thomson WHP3001B azonban nemcsak felépítése miatt ideális választás, hanem azért is, mert vezeték nélküli, így a lakásban (vagy a kertben) szabadon mozoghatunk vele.

A Thomson WHP3001B tervezésekor az egyik legfontosabb szempont a kényelmes használat megteremtése volt, így nemcsak a fülkagylókat, hanem a fejpántot is vastag párnák ölelik körbe. Ahány ember, annyiféle fejméret és fejforma: az alkalmazkodás azonban nem lesz probléma, mivel a fejhallgató mérete mellett a fülkagylók dőlésszöge és forgásszöge is állítható.

A vezeték nélküli kialakításból adódóan a fejhallgatóhoz egy bázisállomás is tartozik, ezt a csomagban lévő kábel segítségével 3,5 valamint 6,3 mm-es jack dugaszhoz is hozzá lehet kötni. A vezeték nélküli adattovábbítás energiaigényes, ezért a fejhallgató működéséhez hálózati áramra is szükség lesz. A hatótávolság kiváló, nyílt terepen akár 100 méterig is működik a Thomson WHP3001B, vagyis a kert végébe is nyugodtan kimehetünk zenehallgatás közben. Épületen belül jóval kisebb az áthidalható távolság, de a 20-30 méteres távolság még mindig nem mondható rossznak, nemcsak egy átlagos szoba, hanem egy átlagos lakás lefedéséhez is elegendő.

A fülhallgató hangminőségére nem lehet panasz, a 20-20000 Hz-ig tartó frekvenciatartomány teljesen szokványosnak mondható ebben a kategóriában, és azt jelenti, hogy nemcsak a magas hangok szólnak szépen, hanem a mélyek is megfelelően teltek. Torzítás szinte nincsen. A kényelmi faktort növeli, hogy a hangerőt közvetlenül a fejhallgatón tudjuk beállítani, ehhez tehát sem a tévé sem az erősítő távirányítójára nincs szükség.

A füles egyik érdekessége, hogy a töltéshez nem szükséges kábelekkel bajlódni: a bázisként szolgáló állvány ugyanis egyben tartóként és töltőként is funkcionál. Ennél is jobb azonban, hogy a WHP3001B nem speciális (beépített) akkumulátorral működik, hanem teljesen szabványos AAA méretű akkumulátorokkal – amelyeket szükség esetén külső eszközzel is újra lehet tölteni. És persze az sem mellékes, hogy adott esetben elemmel is használható a fejhallgató, vagyis az soha többé nem fordulhat elő, hogy egy filmet azért ne tudjuk végignézni, mert a felénél lemerül a füles. A gyári csomagban lévő akkumulátorokkal a fejhallgató töltésenként 8 órán keresztül működik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a kütyüt mindig a helyén tartjuk, sosem fog lemerülni.