A Hama rendszeres látogatója a PlayIT kiállításnak, ahol a játékosok számára kialakított uRage márka termékeivel képviselteti magát. A PlayIT első idei rendezvénye Budapesten, április 29-én lesz, a Hama ezúttal is a Media Markt standján mutatja majd be az újdonságokat. A uRage a játékosok körében nagyon kedvelt márkának számít, hiszen kiváló ár/érték arányú eszközöket kínál. Az újdonságok közül szemezgettünk.

Ha egy profi játékost kérdezünk, akkor alighanem azt a választ kapjuk, hogy a perifériák közül az egér a legfontosabb. Egy gyors és pontos kütyü elengedhetetlenül fontos, ha az RPG és FPS játékokban inkább a vadász semmint az áldozat szerepét szeretnénk betölteni. A uRage Reaper széria legújabb tagja, a Revolution ezeknek a követelményeknek 8200 DPI-s Avago érzékelőjével tesz eleget, az Omron mikrokapcsolók pedig arról gondoskodnak, hogy a 13 gombnál a kattintások érzékelése is tökéletes időzítéssel történjen.

A 8200 DPI-s érzékenység persze nem mindig hasznos; néha túl sok, ilyen esetben az egéren lévő gombbal pillanatok alatt változtathatunk rajtta. Az egér tömege hét súly segítségével egyedileg módosítható, a Hama pedig még az olyan apróságokra is figyelt, mint a kábelezés; az egér USB-s, az összekötő kábel pedig szövetborítást kapott, amely amellett, hogy mutatós, azt is megakadályozza, hogy a vezeték megtörjön.

Az egér mellé tökéletes páros a uRage Cyberboard Premium, amit kifejezetten az FPS, RTS, RPG és MMO játékokhoz ajánl a Hama. A klaviatúra gombjai gyorsak , nyomáspontjuk határozottan érzékelhető. Az elektronika 1000 Hz-en kommunikál, de talán még ennél is fontosabb, hogy Antighosting megoldással es felvértezték, tehát abból sem lesz gond, ha egyszerre többet nyomunk le: minden leütés eljut a számítógéphez. Játkosoknak fontos szempont még a háttérvilágítás és a Winlock funkció; utóbbival a Windows gomb kapcsolható ki, így nem fordulhat elő, hogy mellényomunk és ezért a virtuális világ helyett egy csapásra a Desktopon találjuk magunkat.

A játék persze akkor az igazi, ha nemcsak a képi világ, hanem a hangélmény is tökéletes. Ebben a Gaming Headset uRage SoundZ 7.1 lehet segítségünkre, ami – nevéből is adódóan – egy olyan fülhallgató, amely 7.1-es térhatás imitálására is képes. Zárt kialakítású fülhallgató, amelynek párnái nemcsak kényelmesek, hanem arrólis gondoskodnak, hogy a külső zajok valóban kint maradjanak. A nagyméretű hangszórók eleve erőteljes basszust eredményeznek, erre azonban még rá is tesz egy lapáttal, hogy az elektronika a mély hangoknál vibráltatja is a fülest. A Gaming Headset természetesen mikrofonnal is rendelkezik, a számítógép felé pedig vezetékes (USB-s) csatlakozást kapunk.

Ha megtetszettek a termékek, akkor Te is megtapogathatod, kipróbálhatod őket! Látogass el a PlayIT-re; a uRage termékeket pedig keresd a Media Markt standjánál!