Nemcsak GoPro kamerákhoz, hanem okostelefonokhoz is használható a Hama Flex nevű állványa, amely tényleg minden terepen bevethetővé teszi a kütyüket. Bónusz, hogy az állvány kicsi és könnyű is.

Három lába van, mégsem klasszikus tripod a Hama Flex, amelyet gyártója egyrészt GoPro kamerákhoz, másrészt okostelefonokhoz ajánl. A 26 cm magas és mindössze 145 gramm tömegű állvány különlegessége az, hogy lába apró „ízületekből” áll, és minden irányban hajlítható – vagyis ha a helyzet úgy kívánja, akkor használhatjuk sík felületen is, de akkor sem fogunk zavarba jönni, ha fel kell csavarnunk egy fa ágára, vagy ha a legjobb hely a kamera számára mondjuk egy lépcső. A bármilyen formához való tökéletes alkalmazkodást azt teszi lehetővé, hogy a lábak teljesen fokozatmentesen hajlíthatók, egyszerre akár több irányba is. A talpak gumiból készültek, így semmilyen felületen nem csúszkálnak. Az állvány további előnye, hogy kis helyet foglal; könnyen elfér a bőröndben vagy a hátizsákban egyaránt.

Az állvány univerzális, szabványos csatlakozója akár fényképezőgépek csatlakoztatását is lehetővé teszi – ugyanakkor a gyakorlatban inkább csak kisebb eszközök megtartása jöhet szóba, mégpedig a tömegbeli korlátozás miatt. Ha nem GoPrót, hanem telefont használnánk vele, akkor a mellékelt adaptert használhatjuk, amelynek karmai az 5,5-7,8 cm szélességű telefonokat tudják megfogni. Ez az adapter egyébként eltávolítható, és szükség esetén más állványokra is felszerelhető.

Nagynak éppen a Midi verziót sem mondanánk: a 145 grammos tömeg mellé 26 cm-es maximális és 9 cm-es minimális magasság társul, de akinek még ezek a méretek sem kellenek, az választhatja a Mini verziót is, 70 grammos tömeggel és a rövidebb lábaknak köszönhetően mindössze 10 cm-es magassággal. A Mini és Midi állványok egyéb paramétereikben egyezőek.