Vezetés közben telefonálni veszélyes, ezért a szabályok szerint kézben nem is lehet fogni a mobilt, ha vezetünk. Aki mégis telefonálna, annak valamilyen autós tartót ajánlunk – ismerkedj meg Te is a Hama két különleges megoldásával.

A telefontartók az autók érdekes kiegészítői: a legtöbb gyártó nem szereti őket beépíteni, mert nagyon sokféle telefon van, és lehetetlenség olyan megoldást kitalálni, amelyik mindegyik mobilhoz használható. Éppen ezért sokkal elterjedtebbek az utólag beépíthető tartók, amelyek többnyire a szellőzőrácsra illeszthetők. Többnyire, de nem mindig! A Hama most két különleges verziót dobott piacra. Mindkét tartó univerzális, vagyis a legtöbb telefonhoz használható – az egyetlen feltétel az, hogy a mobil szélessége 6 és 8 cm közé essen.

A tartók műanyagból készültek, de kialakításuk ennek ellenére igényes. A mobilt tartó karmok belül gumirozottak, a szorítást pedig egy erős rugó végzi, hogy a készüléket fektetett és álló helyzetben egyaránt használhassuk. A karmok égy gombfej segítségével csatlakoznak a tartóhoz, így a mobil bármilyen helyzetbe forgathatjuk és/vagy dönthetjük.

Az igazi különlegességet viszont a rögzítés módja jelenti! A 183280-as változat a CD-lejátszó nyílásába helyezhető, társát (183282) pedig a pohártartóba tehetjük be (6,5-8,5 cm-es átmérőjű nyílás szükséges hozzá). Ebből adódóan a fel- és leszerelés mindkét változatnál pillanatok műve, az utóbbi verzió pedig akár a hátsó ülésen utazók számára is jó alternatíva lehet, ha az autóban ott is van pohártartó!