Néhány hete írtunk a Power Delivery technológiáról, amely segítségével egy sima USB-C szabványú csatlakozón keresztül lehet eszközöket nagy teljesítménnyel is tölteni. Most pedig bemutatunk két akkumulátort, amely ezt a technológiát is ismeri.

A két eszköz közül a klasszikus power bank kategóriát a Powebank PD-12 képviseli, amely 12000 mAh kapacitást kínál és két USB csatlakozóval rendelkezik. Ebből a kettőből az egyik USB-A foglalat, a másik pedig egy USB-C csatlakozó – a PD funkciót természetesen, ez utóbbi esetén lehet kihasználni. Az akkumulátor akár 9 voltos feszültség és 3 amperes áramerősség leadására is képes, legnagyobb leadható teljesítménye pedig 18 watt.

A PD funkciónak hála működik vele az Apple mobil kütyüinél a gyorstöltés, de mivel a kütyü a QuickCharge 3.0 szabványt is ismeri, más telefonokhoz is használható. Az akku alumínium borítást kapott, az aktuális töltöttséget pedig négy LED jelzi (0, 25, 50, 75 illetve 100 százalékos szinteken). Az akku nem kis darab, 15,3 cm hosszú és 282 grammos – viszont 12000 mAh kapacitásának hála, még a legnagyobb akkumulátorral rendelkező okostelefont is két-háromszor fel lehet vele teljesen tölteni.

A másik akkumulátor (Univerzális külső akku USB-C, PD, 26800 mAh) érdekessége azon túl, hogy szintén támogatja a Power Delivery funkciót, elsősorban az, hogy akár notebookot is lehet vele tölteni. Kapacitása 26800 mAh, és akár 60 watt teljesítmény leadására is képes. Természetesen a kimeneti feszültség is illeszkedik a laptopokéhoz, így az 5 volttól egészen 20 voltig terjedhet.

Ezzel az akkuval notebookot csak akkor lehet tölteni, ha a notebook is támogatja a Power Delivery funkciót; ami természetesen USB-C csatlakozón keresztüli töltést jelent. Más eszközök számára két további USB-A csatlakozó áll bevetésre készen; az eszközön lévő valamennyi port akár egyszerre is munkára fogható. A töltő mindezért cserébe nagy és nehéz (600 grammos), viszont alumínium készülékházának hála elegáns megjelenésű. Kapacitását szintén beépített LED-ek jelzik.