A múlt hónapban többször is írtunk arról, hogy a Hama számos töltőt és kábelt kínál az Apple telefonjaihoz és táblagépeihez; az egyedi termékek mellett csomagok is elérhetők, ezek közül mutatunk most egyet.

A szettben egy autós töltő és egy adatkábel található, vagyis a csomag ideális választás akkor, ha az autóban eddig semmilyen töltő alkalmatosság nem volt még. Habár a csomagot elsősorban Apple termékekhez ajánlja a Hama, ez főként nem a töltő, hanem az USB-C-Lightning kábel miett van. A töltő ugyanis (többé-kevésbé) egy teljesen hétköznapi darab: az autó szivargyújtójába kell csatlakoztatni, a telefon felé pedig egy USB-C kimenetet kínál. A töltőt persze felkészítették az Apple kütyükre, így támogatja a Power Delivery szabványt; az iPhone-okat és iPadokat 18 wattos teljesítmény mellett gyorstölteni is tudja.

Viszont az USB-C csatlakozó alapján adja magát, hogy a töltőt használjuk androidos telefonokhoz is – ilyenkor persze USB-C-USB-C kábel kell, amelyet külön kell megvásárolnunk. A töltő előnye, hogy a Power Delivery mellett a QuickCharge 2.0/3.0 szabványt is kezeli, így szinte minden gyorstöltésre képes telefonnal kompatibilis.

A Hama megoldása az iPhone gyári töltőjénél akár 35 százalékkal gyorsabb töltést is nyújthat; a folyamatot pedig a kütyü természetesen végig felügyeli, gondoskodva arról, hogy a gyorstöltés ne menjen az akku kapacitásának és/vagy élettartamának a rovására. A töltő további előnye, hogy nemcsak 12 voltos, hanem 24 voltos bemeneti feszültségről is működik, így személyautókban és teherautókban is használható.