Ha neked is van három olyan kütyüd, amivel használsz egeret, de nem szeretnél mindegyik mellé venni „sajátot”, akkor a Rapoo M500-at neked találták ki!

A Rapoo a vezeték nélküli technológiákra esküszik, ha perifériákról van szó, az M500-as egérrel pedig sikerült alaposan kimaxolni a rádiós adatátvitelben rejlő lehetőségeket: az egér 2,4 GHz-es saját vevővel is rendelkezik, de emellett Bluetooth 3.0 és Bluetooth 4.0 kapcsolatot is tud létesíteni. A három adapter segítségével valódi multipont kapcsolat építhető ki, vagyis az egér egyszerre akár mindhárom adaptert képes használni, így három kütyühöz is tud csatlakozni. Irányítani nyilván mindig csak egyet lehet a három eszköz közül, viszont a váltás roppant kényelmes, mindössze egyetlen gombnyomással kivitelezhető. Természetesen a 2,4 GHz-es vevő is kompakt méretű, nyugodtan az USB-portban lehet hagyni, ha pedig nincs rá szükség, akkor az elemtartó fedele alatt van hely neki, hogy biztosan ne hagyjuk el.

Az egér kompakt méretű, és jobb kezes kialakítású. Formája kényelmes tartást biztosít hosszú távon is, vagyis akkor sem kell tartani a csukló elfáradásától, ha a sors úgy hozza, hogy egy-egy nap folyamatosan használni kell a kütyüt. Az egér összesen hat gombbal rendelkezik, ezek közül négynek a funkciója változtatható, az elsődleges kattintás és a DPI-választó viszont fix. Utóbbival az egér optikai szenzorának érzékenysége állítható négy fokozatban, 600 és 1600 DPI között. A gombok járása – mint minden Rapoo termék esetében – ezúttal is halk; de természetesen érezni határozottan lehet minden egyes gombnyomást.

A Rapoo M500 két darab AA méretű elemmel (vagy akkumulátorral) működik, amelyek normál használat esetén nagyjából egyéves üzemidőt biztosítanak.