A két hete bemutatott, kompakt méretű állvány után következzék most egy másik, amely összecsukva szintén kicsi, kibontva viszont akár 1 méternél is magasabb lehet.

A fotós állványokat sokféleképpen csoportosíthatjuk; az egyik elgondolás a hordozhatóságot veszi alapul. A Hama Traveller Pro állványa e kategorizálás szerint a hordozható kategóriát erősíti, hiszen összecsukva mindössze 25,5 cm-es és csak 610 gramm tömegű – kibontva viszont magassága akár 106 cm is lehet, amivel közeli portrék készítésén kívül szinte bármire lehet használni.

A Hama elsősorban bloggereknek és vloggereknek szánja a kütyüt, valamint olyan lelkes amatőröknek, akik a hosszabb utazásra nem akarnak magukkal vinni egy profi állványt, de azért annál többre van szükségük, mint amit egy ilyen alig 20 cm-es apróság nyújtani tud. A sokrétű felhasználhatóságot az univerzális fej garantálja, amelyre a legtöbb fényképező és videokamera csatlakoztatható, adapterrel pedig természetesen még a népszerű GoPro kamerák is használhatók vele.

Az állványhoz alapból a telefonokhoz szükséges adapter található meg, ami minden olyan mobillal kompatibilis, amelynek szélessége 4,8 és 9,5 cm közötti (ennek a feltételnek gyakorlatilag minden ma kapható okostelefon megfelel). Az 1/4 colos rögzítési pont pedig, ami a fényképezőgépekhez és videokamerákhoz szükséges, ennek az adapternek az eltávolításával elérhető.

A Hama állványa nemcsak sokrétű felhasználhatósága miatt jelent jó választást, hanem azért is, mert amennyire az alacsony tömeg azt lehetővé teszi, robusztus felépítésű. Az alumíniumból készült lábak például megfelelő tartást biztosítanak még akkor is, ha a kamera a nehezebbek közül való, a gumitalpak méhsejt mintázata pedig azért praktikus, mert segítségével az állvány bármilyen terepen stabil pozíciót tud fogni. Az állvány „feje” természetesen minden irányban állítható, viszont csak némi kompromisszummal: a népszerű 3D-s gömbfej helyett ezen a típuson a tengelyekhez külön állítási lehetőség tartozik.