Az okosotthon rendszer nemcsak konnektorokról és kapcsolókról szól; egy kamera telepítésével például biztonsági funkciókkal is felruházható. Mutatunk is egy remek választást.

A Hama Okos WiFi Kameráról van szó, amelyet beltéri használatra terveztek; és amely több olyan dolgot is tud, ami egy okosotthon rendszernél hasznos lehet. A kütyü dizájnos: fordított csepp alakú kialakítást kapott, amivel szinte bármilyen környezetbe jól bele tud simulni. Ahogyan arra neve is utal, WiFi hálózaton keresztül működik, képe tehát az otthoni hálózatra csatlakozó valamennyi kütyüről és akár interneten keresztül is megnézhető. A kamerán hangszóró és mikrofon is van, hogy ne csak belehallgatni lehessen a történésekbe, hanem beszélni is lehessen azokhoz, akik a kamera túlsó oldalán tartózkodnak. Ez a funkció elsősorban akkor lehet hasznos, ha a kamera bébi monitorként tevékenykedik, vagy idős családtag érdekében történő megfigyelésre hasznljuk.

További fontos extra az éjjel látó funkció és a mozgásérzékelés; ezek a fentebb említett eseten felül akkor is nagyon jól jönnek, ha az okosotthon rendszert használjuk biztonsági rendszerként is. A kamera ehhez kapcsolódóan képes arra, hogy mozgásra automatikusan felvételt készítsen, és push üzenetben értesítse a tulajdonost arról, hogy valami történik. Az okosotthon rendszerhez való kényelmes csatlakozás a Hama Smart Solution alkalmazáson keresztül, felhő segítségével valósulhat meg (tehát a kamera hub nélkül is működik, viszont kompatibilis az Amazon Alexával és a Google Nesttel is). Az app segítségével természetesen nemcsak a kamera képét nézhetjük meg, hanem szabályokat is létrehozhatunk (például ha a kamera mozgást érzékel, kapcsolódjon fel a lámpa a szobában).

A kütyü 1080p-s videókat készít, amelyek tárolására saját memóriakártyát használ, vagy díj ellenében a felvételek felhőbe is kerülhetnek. Objektívje nagylátószögű, de 110 fokos értékével még nem halszem; a szoba sarkához közel elhelyezve viszont így is teljesen jól be tud látni egy egész szobát.