Az egészség fontos, a testsúlyra pedig jó, ha mindenki ügyel – ehhez nyújt segítséget ez a két új Xavax mérleg. Az LCD-kijelzővel működő digitális mérlegek az egyhangú külső helyett trendi borítást kaptak.

Habár a bevezetőben két mérlegről írtunk, valójában a kütyük működése és tudása között nincsen különbség, ami eltér bennük, az a borításon lévő ábra. A Xavax két mérlege elektronikus úton működik és digitális kijelzőt használ. A mérlegek legfeljebb 150 kg-os tömeget tudnak mérni, az eredményt pedig tizedes pontossággal mutatják meg. A számok hatalmasak, így könnyen leolvashatók. Számunkra talán kevésbé fontos, de érdekességként megemlítjük, hogy van lehetőség arra is, hogy a mértékegységek között váltsunk: a mérlegek nemcsak kilogrammban, hanem fontban és kőben is tudnak mérni.

A minőségi megjelenés és a tartósság jegyében a felső rész erős üvegből készült, a négy lábra pedig gumiből készült tappancsok kerültek – ez nemcsak csúszásgátló funkciót jelent, hanem azt is, hogy a mérlegek biztosan nem sértik fel sem a padlót sem a szőnyeget.

A Xavax szobai mérlegek 28×28 cm-es alapterületéhez 2 cm-es magasság tartozik. A tápellátást CR2032-es elem biztosítja, amivel a mérleg hosszú évekig működőképes – a ki-/bekapcsolás és a nullázás pedig természetesen teljesen automatikus.