Jelen helyzetben sajnos sokan kényszerülnek arra, hogy a megszokott irodai környezet helyett otthonról dolgozzanak, és az iskolások is „home office”-ba szorultak. Ajánlunk két headsetet, hogy mindenki nyugodtan, a másik zavarása nélkül tehesse a dolgát ezekben a nehéz időkben.

A Hama HS-P200 egy hagyományos headset, amelynek fejhallgató része és mikrofon része is jack dugót használ – ebből adódóan főleg asztali számítógép mellé lehet jó választás, hiszen a notebookok többségében ez a két csatlakozó egyetlen foglalatba kombinált módon helyezkedik el. A HS-P200 esetében minden adott a hosszú ideig tartó, kényelmes használathoz: a vastag párnák kizárják a külső zajokat, viszont egyáltalán nem nyomják a fület, a mikrofon karja pedig rugalmasan állítható, így a kütyü minden fejmérethez és fejformához tökéletesen passzol.

Szintén a kényelmes viselést biztosítja az állítható méret és az is, hogy a fejpánt belső része vastag, szivacsos betétet kapott.

A kábel is kényelmesen terelgethető, hiszen csak a headset bal oldalához csatlakozik – 2 méteres hosszúsága pedig bőven elég ahhoz, hogy az asztal mögött is el tudjuk vezetni a PC-hez. A vezetéken egy apró doboz is van, amely analóg hangerőszabályzót illetve a mikrofonhoz egy némítót tartalmaz. Utóbbi nagyon hasznos, mert egy csoportos beszélgetésnél nem kell például az egérrel vacakolni a mikrofon ki- és bekapcsolgatásához.

A másik headset USB-300 névre hallgat – külsőre ez a modell egyezik a HS-P200-zal, az egyetlen eltérés a két típus között az, hogy a vezeték ennél a típusnál USB csatlakozóban végződik. Ebből adódóan persze a hangerőszabályzó és a mikrofon némítása is digitális kapcsolókkal történik. Az USB csatoló előnye, hogy a headset könnyen használható notebookokkal is – persze ilyenkor az probléma lehet, hogy az egyik USB port folyamatosan foglalt.