A SanDisk termékpalettája tele van különleges pendrive-okkal, de természetesen a gyártó azok számára is készít kütyüket, akiknek csak egy gyors, megbízható adattárolóra van szüksége.

Az Ultra sorozat szinte minden szempontból az egyszerűséget képezi: USB-C csatlakozóval látták el, de borítása műanyag, mérete pedig teljesen átlagos. A stick végére azért került egy apró fül, amivel a kütyüt például kulcstartókra lehet felfűzni. Az USB-C csatlakozóhoz ennél a típusnál a specifikáció szerint USB 3.1 Gen 1 interfészt tartozik, amit ma már USB 3.2 Gen 1-nek hívnak, de valójában az USB 3.0 csatolóról van szó. Az adattároló persze még így is rendkívül gyors, másodpercenként akár 150 MB adatot is képes megmozgatni, ha olvasásról van szó. Ez azt jelenti, hogy egy Full HD felbontású filmet kevesebb, mint 30 másodperc alatt lehet beolvasni róla, de a 256 GB-os verzió teljes tartalma is kevesebb, mint 30 perc alatt a számítógépre kerülhet. A szóban forgó 256 GB-os kapacitás mellett ez a stick 32, 64 és 128 GB-os méretben kapható még. Használaton kívül a csatlakozó behúzható, hogy a zsebben, táskában védve legyen.

A stick azért tartogat néhány extra funkciót, ám ezek nem a dizánjhoz, hanem a mellékelt szoftverhez köthetőt. Közülük az egyik mobilra készült, hiszen az USB-C csatolónak hála a kütyüt közvetlenül telefonhoz vagy tablethez is lehet csatlakoztatni. A Memory Zone alkalmazásról van szó, amely egy teljesértékű fájlkezelőt tartalmaz, így vele nemcsak a telefonon illetve a sticken tárolt adatokhoz, hanem több felhő alapú tárhelyhez is hozzá lehet férni. Az alkalmazással működik természetesen a fájlmásolás is a tárhelyek között, a beépített médialejátszó pedig közvetlenül a stickről is le tudja játszani a filmeket, zenéket. Emellett telefonon van automatikus biztonsági mentés funkció is (ami azt jelenti, hogy a stick csatlakoztatásakor a telefonon lévő összes fontos adatról azonnal biztonsági mentés készüljön).

Számítógépen pedig egy másik alkalmazással, a SecureAccess szoftverrel, egy széfet hozhatunk létre, olyan adatok tárolásához, amelyeket például a stick elveszítése esetén sem szeretnénk rossz kezekben látni.