Mutatunk két kedvező árú Rapoo billentyűzet-egér kombót; az egyik ráadásul multimód kapcsolat kiépítésére is képes.

A Rapoo 8100M elsősorban azoknak készült, akik a kompakt méretet részesítik előnyben: a szettben lévő billentyűzet és egér is annyira kicsi, amennyire azt a lehetőségek engedik. A kialakításból adódóan a klaviatúra és az egér akár a notebook táskába is betuszkolható, bár a billentyűzet szélessége normál méretű, így elsősorban azért „asztalra tervezték” ezt az összeállítást. A kompakt méret ellenére a billentyűzet gombjai normál leütési úttal rendelkeznek, a gombok között pedig van pár, multimédiás funkcióval ellátott extra billentyű is. A szettben lévő egér optikai, és csak az alapfeladatokra koncentrál, extra gombok nem kerültek rá.

A 8100M igazi érdekessége, hogy a szett mindkét tagja multimód kapcsolatot használ, vagyis nemcsak saját vevő, hanem Bluetooth kapcsolat segítségével is tudnak kommunikálni. A Bluetooth segítségével (amely a 3.0 és a 4.0 szabványt egyaránt támogatja) a billentyűzet további három, az egér pedig további két eszközhöz tud kapcsolódni, és azok között villámgyorsan váltani.

A Rapoo 8100M ideális választás, ha egy olyan billentyűzetre van szükség, amivel az összes otthoni kütyüt lehet irányítani!

A másik újdonság az X1960-as, amely egy belépő szintű modell. Természetesen ennek ellenére vezetéknélküli szettről van szó, hiszen a Rapoo összes kütyüje wireless megoldást használ; viszont a Bluetooth ebből a típusból kimaradt, a számítógéphez (vagy akár tablethez, tévéhez) az X1960-as szettben lévő billentyűzet és egér saját vevő segítségével csatlakozik. A vevő nano típusú, vagyis ha a szettet például notebookkal használjuk, nem szükséges kivenni a helyéről, mert szinte egyáltalán nem lóg ki a(z USB-A) csatlakozóból.

A billentyűzet természetesen magyar kiosztású, és teljes méretű. A gombok leütési útja hosszú, a nyomáspont pedig pontosan érzékelhető, így a gépelés hosszabb szövegeknél is nagyon kényelmes. A normál gombok mellé hat extra billentyű is jár, amelyeket a kurzormozgatók és a numerikus részleg alatt helyeztek el; e hat gomb a legfontosabb multimédiás funkcióhoz nyújt közvetlen hozzáférést (lejátszás/megállítás, számok közötti léptetés, hangerő).
A szettben lévő egér itt is puritán felépítésű, két gomb és egy nyomható görgő található rajta, optikai érzékelője pedig 1000 DPI-s felbontással rendelkezik.

Mind a billentyűzet mind az egér elemmel működik, az energiatakarékos működésnek hála pedig egyetlen szettel akár egyéves használat is elérhető.