A játék szerelmeseinek mindig telitalálat egy olyan minőségi periféria, amellyel még nagyobb élményt jelent a játék. A uRage termékpalettájáról mutatjuk most meg a legjobb ajánlatokat.

Az első és legfontosabb kiegészítő, amire egy játékosnak szüksége van, az a kiváló minőségű billentyűzet. A uRage Exodus 800 mechanikus gombokkal és egy kisméretű, de a klaviatúra bármely pontján felerősíthető csuklótámasszal keresi a felhasználók kegyeit, de a kütyü érdekes egyedi tulajdonsága az is, hogy beépített telefontartóval is ellátták. A strapabíró, mégis könnyű járású gombok ideális választást jelentenek minden játékhoz, legyen szó FPS, RTS, RPG vagy akár MMO típusokról.

A billentyűzet robusztus felépítéssel rendelkezik; váza fémből készült, a talpak pedig gumi segítségével garantálják a tökéletesen stabil pozíciót az asztalon. Természetesen a kialakítás vezetékes, az elektronika pedig az összes olyan trükköt ismeri, amivel az egyszerre lenyomott gombokat is tökéletesen precízen tudja értelmezni. A gombok száma 105, a kiosztás pedig magyar, így nemcsak játékhoz, hanem általános munkához is ajánlható az eszköz. A gombok háttérvilágítással is rendelkeznek, amelynek színe az RGB LED-ek segítségével bármilyen árnyalatú lehet.

Egér fronton a Reaper 500-at ajánljuk, amely dizájnos, de csak jobb kezesek számára ideális kialakítást kapott. A billentyűzethez hasonlóan az egér is vezetékes, és a további apróságokra is nagyon odafigyeltek a mérnökök (a gombok alatt például hosszú élettartamú Omron mikrokapcsolók működnek, a kábelt szövet borítja, stb.) Az egér érzékelője 5000 DPI-s felbontást nyújt, de szoftveresen akár a 10.000 DPI-s érték is beállítható. Az érzékenység ugyanakkor csökkenthető is, ha szükséges – akár több lépcsőben is. Az egérre hat gomb került, amelyek mindegyike programozható a mellékelt szoftver segítségével. Ugyancsak az alkalmazást lehet használni arra is, hogy az RGB LED-ek működését személyre szabjuk.

A kiváló játékélményhez a billentyűzet és egér mellé egy kiváló minőségű fejhallgatóra is szükség van: a SoundZ 800 pedig nem is okoz csalódást, hiszen a termékpaletta csúcsán helyezkedik el. A 7.1-es virtuális hangzással rendelkező hangszóró dizájnban inkább a konzervatív vonalat képviseli, de LED-ek azért kerültek rá, így a hangulatvilágítás adott. A párnázott, zárt fülkagylók nemcsak kényelmes viseletet és passzív zajszűrés funkciót látnak el, hanem egyúttal azt is garantálják, hogy a mély hangokért sem kell a szomszédba menni. A kiegyensúlyozott hangzás mellett a maximális hangerővel sem lesz gond, lévén hogy a fejhallgató USB csatlakozó segítéségével kommunikál a PC-vel. A kábelen elhelyeztek egy konzolt is, amivel némítani és hangerőt állítani egyaránt lehet.

A uRage Stream 750HD Illuminated mikrofon elsősorban azoknak készült akik játékmeneteket szeretnének streamelni Twitchre, YouTube-ra vagy akár Facebookra, de a készülék kiváló társ vlogok készítéséhez, podcastokhoz vagy akár zenei felvételekhez is. A kütyü kétféle üzemmódban is használható, attól függően, hogy egy szereplő hangja legyen-e a fókuszban háttérzajok nélkül, vagy egy teljes csoport hangját szeretnénk-e rögzíteni. A -45 dB-es érzékenységgel rendelkező mikrofon robusztus fémházba került, de nemcsak maga a készülék strapabíró, hanem az a hordtáska is, ami gyárilag jár mellé. Az állványa 360 fokban dönthető és forgatható, így a pontos beállításnak semmi sem támaszt akadályt. A mikrofon integrált pop szűrővel készült, USB-kábele pedig Type-C csatlakozóban végződik. Ó, és természetesen a hangulatfény sem maradt el: a LED-ek akár hétféle színben is meg tudják világítani az eszközt.

Végül pedig ne feledkezzünk el arról sem, hogy az egér mellé egy megfelelő minőségű egérpad is dukál! A Lethality 200 egy nagyon jó ajánlat, hiszen minden elvárásnak megfelel! A kütyü bármilyen érzékenységű egérrel használható, speciális Heat TT felülete pedig nemcsak a pontosságot és a tökéletesen egyenletes siklást garantálja, hanem arról is gondoskodik, hogy mind az egérpad mind az egér teflonból készült talpai hosszabb élettartammal rendelkezzenek. Az egérpad alsó része természetesen csúszásmentes gumiból van, így az asztalon atomstabilan áll; a diszkivilágításról itt is LED-ek gondoskodnak, hét színben.