Sajnos a koronavírus helyzet miatt még mindig nem lehet utazni, a Xavax új mérlegei viszont legalább képen megmutatják a népszerű városokat.

A Xavax mérlegeiről korábban már írtunk, a sorozat pedig most négy új példánnyal bővült. A termékek tudása ezúttal sem változott (nem mintha egy mérleg esetében olyan sok extra funkcióra lenne lehetőség), viszont új fotók kerültek a kütyükre: Budapest mellett Berlin, London és Párizs egy-egy nevezetes épületét nézhetjük súlymérés közben.

A mérlegek persze elsősorban nem ezért hasznosak, hanem azért, mert nyomon követkethetjük velük testsúlyunk alakulását. Az egészség fontos, erre mindenkinek oda kell(ene) figyelnie – főleg akkor, amikor edzőterembe nem lehet menni és a távmunka miatt amúgy is mindenki lustább az átlagosnál. Az új mérlegek természetesen digitálisak, a súlyt LCD-kijelző segítségével mutatják meg. A limit 150 kilogramm, a pontosság pedig tizedes mértékű.

A számok nagyok, így könnyű őket leolvasni – és ha esetleg külföldi vendég érkezik, akkor még arra is van lehetőség, hogy a tömeget ne kilogrammban, hanem fontban vagy kőben nézzük meg. Persze alapesetben ez nem egy olyan extra, amit rengeteget fogunk használni, de néha jól jöhet.

A mérlegek felső része egyébként üvegből készült, ami nemcsak a tartósság szempontjából jó pont, hanem azért is, mert a felület minőségi hatást kelt, és akár mezítláb is jó érzés rá állni. A mérleg lábai ezzel szemben gumiborítást kaptak, amely csúszásmentességet garantál, és arról is gondoskodik, hogy a padló biztosan ne sérüljön meg.

A Xavax szobai mérlegek 28×28 cm-es alapterületéhez 2 cm-es magasság tartozik. A tápellátást CR2032-es elem biztosítja, amivel a mérleg hosszú évekig működőképes – a ki-/bekapcsolás és a nullázás pedig természetesen teljesen automatikus.