Ha rövid a notebookod, told meg egy billentyűzettel! Főleg akkor, ha játszanis is szeretnél vele!

A hordozható számítógépekhez készített klaviatúráknak többféle típusa van: az alapmegoldások a többnyire borzasztó billentyűzeteket hivatottak kiváltani, de vannak olyan verziók is, amelyek a numerikus részleget szeretnék pótolni. A uRage termékpalettáján pedig – nem túl meglepő módon – olyan kiegészítőt találunk, amelyet a játékosok igényeire szabtak.

Az egy dolog, hogy a notebookok többsége csapnivaló gombokkal rendelkezik (a billentyűk többnyire puhák, a nyomáspont pedig vagy érződik vagy nem), azonban probléma az is, hogy spórolni kell a hellyel, így a gombok közötti távolság és a gombok közül is több kisebb, mint amit egy asztali klaviatúra esetében megszokhattunk. Nincs tehát kényelmes használat, márpedig akkor önfeledt szórakozás sincs. És persze olyan apróságokról se feledkezzünk el, minthogy a notebookokra nem vagy legalábbis nem mindig jut háttérvilágítás, az pedig megjósolhatatlan, hogy mi történik akkor, ha egyszerre nem csak egy gombot nyomunk le, hanem a játék hevében négyet-ötöt.

Az Exodus 410 viszont az összes fenti problémán segít! A kütyü az alábbi gombokat tartalmazza:

Esc 1 2 3 4 5 6
Tab Q W E R T
Caps A S D F G
Shift Z X C V B
Ctrl Win Alt Space.

Vagyis minden olyan gomb megtalálható rajta, ami a játékokhoz szükséges, viszont a méret így is kellően apró tud maradni. Ez utóbbi még úgy is igaz, hogy a billentyűzethez, a kényelmes használatot segítendő, egy nagyméretű csuklótámasz is tartozik. Az eszköz természetesen vezetékes, így a parancsok késleltetés nélkül jutnak el a notebookhoz. A pontos érzékelést Anti-ghosting megoldás is segíti, a billentyűk alatt pedig Content blue érzékelők teljesítenek szolgálatot. Mivel a kütyü univerzális illesztőprogramot használ, nemcsak PC-vel, hanem játékkonzollal is bevethető – akár PS4-gyel is.

A háttérvilágítás elsősorban akkor hasznos, ha sötétben szeretnénk játszani – a fények a mellékelt segédprogram segítségével nemcsak ki- és bekapcsolhatók, hanem többféle üzemmódban is használhatók.