A uRage Exodus 800 nemcsak tudása miatt különleges, hanem azért is, mert került rá egy okostelefon tartó is.

A játékosok számára az egyik legfontosabb kiegészítő vitathatatlanul a billentyűzet, hiszen ez a periféria meghatározó szerepet vállal abban, hogy az adott játékot a lehető legpontosabban tudjuk irányítani. Az ideális billentyűzet nemcsak gyors és pontos, hanem megfelelően kényelmes is – ezen kívül is vannak azonban speciális követelmények. Például az, hogy a gombok soha ne akadjanak össze, és hogy az elektronika akkor is tudja egyesével érzékelni a lenyomott billentyűket, ha egyszerre többre tenyerelünk rá. Merthogy játék közben ez azért elő szokott fordulni, nem is olyan ritkán!

A uRage Exodus 800 RGB a mechanikus klaviatúrák táborát gyarapítja, és természetesen vezetékes összeköttetéssel rendelkezik – kábele USB csatlakozóban végződik. A kényelem érdekében csuklótámasz is jár hozzá, amelynek érdekessége az, hogy kicsi – viszont cserébe az alsó részen bárhol el tudjuk helyezni. Egyedi tulajdonság a telefontartó is, amelybe a mobilt egyszerűen csak bele kell állítani.

A strapabíró, mégis könnyű járású, mechanikus gombok ideális választást jelentenek minden játékhoz, legyen szó FPS, RTS, RPG vagy akár MMO típusokról – a nyomáspont határozottan érzékelhető, tökéletes a visszajelzés minden egyes leütés esetén. A billentyűzet robusztus felépítéssel rendelkezik; váza fémből készült, így bírja a strapát, a gumitalpak pedig csúszásmentes pozíciót biztosítanak. A gombok száma 105, a kiosztás pedig magyar, így nemcsak játékhoz, hanem általános munkához is ajánlható az eszköz.

Természetesen a uRage termékeknél megszokott háttérvilágítás sem marad el, amely ráadásul a gombok alatt elhelyezett RGB LED-eknek hála nemcsak egyféle színű, hanem gyakorlatilag bármilyen árnyalatú lehet – sőt arra is van mód, hogy az egyes játékokhoz más és más beállítást rendeljünk. Említést érdemel továbbá a Win lock funkció, amely a Win gombot tiltja le a játékok elindítását követően, hogy véletlen megnyomása esetén a rendszer ne dobjon ki az aktuális játékból.