Rengeteg olyan autó van, amelyben a hangrendszer teljesen rendben van – azt leszámítva, hogy a telefonok és az MP3 fájlok támogatása teljesen hiányzik. Mutatjuk a megoldást!

Ilyen esetben kézenfekvő lehet a fejegység cseréje, de van ennél egy sokkal elegánsabb, és nem utolsó sorban olcsóbb megoldás is: az FM-transzmitter. Ennek a kütyünek a lényege az, hogy a digitális formátumban érkező jelet analóg rádióhullámmá alakítja, amelyet aztán az autórádió segítségével foghatunk. Vagyis voltaképpen arról van szó, hogy egy saját rádióállomást hozunk létre az autóban, amely a pendrive tartalmát vagy a mobilról érkező zenét játssza le.

A Hama 14165-ös transzmitter USB-s adathordozóról és microSD-kártyáról MP3 fájlokat tud lejátszani, de bármilyen forrás összeköthető vele jack kábellel is, a Bluetooth adapter pedig lehetővé teszi azt is, hogy a kütyüt okostelefonnal vagy tablettel párosítva kihangosítóként (is) bevessük. Az apróságot szivargyújtó csatlakozóba kell dugni, így biztosítható a tápellátása. A készülékre három gomb került, ezekkel lehet a zenét (opcionálisan) elindítani és megállítani valamint a számok között lépkedni, illetve a hívásokat kezelni.

A transzmitterre USB csatlakozó is került, ami alapesetben pendrive-ok fogadására szolgál, de emellett bármilyen mobil készüléket tölthetünk is vele – ráadásul gyorsan, ugyanis a QuickCharge szabvány is támogatott!

Habár a 14165-ös ára sem túl borsos, a kütyüből létezik egy olcsóbb verzió is: a 14163-as, amely teljesen az alapokra koncentrál: ez a változat USB-csatlakozón keresztül, illetve jack kábel segítségével látható el tartalommal, a Bluetooth funkció (ebből adódóan pedig a kihangosítás lehetősége) és a kártyaolvasó kimaradt belőle. Illetve hiányzik még a gyorstöltés is; habár az USB portok töltésre is alkalmasak, a legnagyobb áramerősség töltés közben 1 amper lehet.

A termékek kizárólag az Interspar áruházakban kaphatók!