A Hama egy új, fekete és fehér színben is elérhető fülhallgatóval jelentkezett azok számára, akik a zenehallgatás és filmnézés közben is a lehető legnagyobb szabadságot szeretik.

A Spirit Go fantázianevű termék a teljesen vezetékmentes Bluetooth fülhallgatók táborába tartozik, azaz sem a telefon sem a bal és a jobb hangszóró között nincsen fizikai kapcsolat. Kialakítását tekintve „csapos” tervezésű megoldásról van szó. Az apró pálcika ilyen esetekben nemcsak dizájnelem, hanem funkciója is van: ez a rész rejti az apró méretű akkumulátort. A fülhallgató ergonomikus kialakítású, hallójáratba kell helyezni. Ennek megvan az az előnye, hogy a passzív zajszűrés már alapból is az átlagosnál jobb hangminőséget biztosít. A fülhallgató tökéletes illeszkedését szilikonpárnák szavatolják, amelyből a Hama háromféle mértet is mellékel – hiszen mindenki más és más mérettel rendelkezik. Külön rögzítésre nincs szükség, a fülhallgatók enélkül is stabilan ülnek a helyükön. Bár nem sport termékről van szó, az apróságok mozgás közben sem esnek ki a helyükről, így nem kell attól tartani, hogy esetleg kirepülnek, ha futunk a 7-es busz után.

A TWS fülesektől megszokott módon a Spirit Go mellé is jár egy tartódoboz, amely nemcsak védelmet nyújt a használaton kívüli apróságoknak, hanem azok feltöltéséről is gondoskodik. Akár út közben is, hiszen ez a kiegészítő saját akkumulátort kapott! Maga a fülhallgató egy feltöltéssel egyébként 4 órányi működésre képes – ez teljesen átlagos érték. A tartó pedig további négy teljes töltésre elegendő energiát képes tárolni, így összességében 20 órányi működés után kell csak konnektor után néznünk. A tartóra egyébként LED-ek is kerültek, amelyek jelzik a még hátralévő energia mennyiségét, hogy sose legyen kellemetlen meglepetésben részünk! A doboznak emellett nagy szerepe van még a ki- és bekapcsolásban is: amikor kivesszük a fülhallgatót belőle, akkor azok automatikusan bekapcsolnak, míg a dobozba téve őket álomba szenderülnek.

A Spirit Go kiváló hangminőséggel rendelkezik, a hallójáratos kialakításból adódóan pedig a mély hangok is teltek. A hangzás kiegyensúlyozott, és különösebb torzításra nagy hangerő mellett sem kell számítani – de azért a nagy hangerővel csak óvatosan, hiszen hosszabb távon halláskárosodást okozhat. Ha pedig éppen úton vagyunk, akkor azért kell figyelni, nehogy a zene teljesen elvonja a figyelmünket a környezetben történő eseményekről!

Plusz pont, hogy a fülhallgatóra mikrofon is került: így nemcsak zenehallgatásra lehet használni, hanem telefonbeszélgetéshez vagy videochathez is ideális partner lehet. A hívások kezeléséhez ráadásul gombokat is kapunk, így még arra sincs szükség, hogy a felvételhez vagy a megszakításhoz kivegyük a telefont a zsebünkből. A gombok emellett természetesen a hangerő beállítására valamint a zene vezérlésére is használhatók.

Ami pedig a technikai részleteket illeti: a Bluetooth 5.0 kapcsolat kiváló minőséget és nagy hatótávolságot, emellett energiatakarékos működést ígér, a multipont kapcsolat révén pedig arra is van mód, hogy a fülhallgató egyszerre két eszközzel tartsa a kapcsolatot. A zenehallgatás és a beszélgetés kiváló minőségét az A2DP, AVRCP, HFP és HSP profilok támogatása garantálja.