A teljes vezetékmentes készülékek virágkorukat élik, ami többek között annak is köszönhető, hogy a Thomson és más gyártók egyre jobb áron dobják piacra újdonságaikat.

A WEAR7701BK TWS fülhallgató természetesen Bluetooth kapcsolatot használ, ennek segítségével csatlakozik az okostelefonhoz, tablethez vagy tévéhez. A kütyü támogatja a BT szabványon belül az A2DP, AVRCP, HFP és SP szabványokat is, amelyek a zenehallgatás során segítenek az adatátvitelt a hangminőséghez optimalizálni, valamint lehetővé teszik azt is, hogy a fülhallgatóval a zenelejátszót irányítani tudjuk.

Az apróság mindössze 4 grammos, így viselője számára gyakorlatilag teljesen észrevehetetlen – a tökéletes illeszkedést és a passzív zajszűrés funkció pedig a csomagolásban található, háromféle méretű szilikon párna szett segítségével biztosítható. A tökéletes illeszkedés egyúttal stabil pozíciót is jelent, így a teljesen kábelmentes kialakítás ellenére az apróságot bátran használhatjuk akár sportolás közben is –konditeremben, ha van már védettségi igazolványunk, vagy futásnál is akár. A kültéri használatnál igencsak jól jön, hogy a kütyü IPX4-es védelemmel rendelkezik, vagyis a fröccsenő víz (eső) illetve az izzadtság nem fog neki ártani.

A fülhallgató gombjai nemcsak a zene irányítására használhatók, hanem a hívások kezelésére is – a WEAR7701BK ugyanis headsetként is bevethető, a rajta lévő mikrofonnak köszönhetően. Sőt, a mikrofon révén a digitális hangasszisztens szolgáltatások is használhatók, legyen szó akár a Google akár az Apple megoldásairól. A hallójáratos kialakításnak is köszönhetően a hangminőségre sem lehet panasz, zenehallgatás vagy filmnézés közben nemcsak a magas és közepes tónusok, hanem a mély hangok is megfelelően telten szólnak.

Természetesen a fülhallgató mellé egy tok is jár; használaton kívül ebben tárolhatjuk a hangszórókat, valamint ezt a „dobozt” kell használni akkor is, ha fel szeretnénk tölteni a fülhallgatót. A teljes töltés nagyjából 2,5 órát vesz igénybe, ezt követően a fülhallgató egy huzamban akár 4 órán keresztül is működik – függetlenül attól, hogy zenehallgatáshoz vagy hívások lebonyolításához használjuk. Headset módban emellé még 150 órás, azaz közel egyhetes készenléti idő is társul. A tok saját akkumulátorral is rendelkezik, ami a fülhallgatók háromszori feltöltésére elegendő kapacitással bír; vagyis konnektor nélkül 14-16 órányi zenehallgatási időt kapunk, ami ebben az árkategóriában elég jó értéknek számít.

A fülhallgatót kizárólag a Telekomnál lehet megvásárolni, fekete és fehér színben is választható!