Vezetés közben kötelező, egy sor foglalkozás esetén pedig erősen ajánlott headsetet használni, ha telefonálni szeretnénk. Sőr, egy headset otthon is hasznos lehet!

Hiszen bizonyos esetekben sokkal kényelmesebb, ha mindkét kezünk szabadon tud maradni beszélgetés közben – gondoljunk csak a főzésre vagy a takarításra!

A Jabra Talk 35 kategóriájában az egyik legjobb választás, mindenképpen érdemes tehát vetni egy pillantást rá is! A kütyü kompakt méretének és alacsony, 10 grammos tömegének köszönhetően akkor sem válik kényelmetlenné, ha egész nap viseljük. A fülre egy kampó segítségével lehet rögzíteni, amely akkor is stabil pozíciót nyújt, ha bármilyen testmozgást végzünk. A külső dizájn teljesen rendben van: a készülék ugyan műanyagból készült, de abszolút minőségi darab benyomását kelti.

Nincs probléma a tudással sem! A Bluetooth 3.0 kapcsolat tökéletes kompatibilitást biztosít, a 2 órás töltési időt követően pedig akár 9 napos készenléti időre is számíthatunk – ez azt jelenti, hogy a headsetet normál használat mellett elég lehet hetente egyszer feltölteni. Természetesen, ha sokat beszélgetünk, akkor a rendelkezésre állás csökken; a 6 órás beszélgetési időtartam viszont szintén jó érték, átlagos körülmények esetén több napra elegendő.

A beszélgetés minőségére garancia a két darab mikrofon, valamint az aktív zajszűrés funkció – előbbi a hívásban részt vevő másik fél, utóbbi pedig a headset viselője számára javítja a hangminőséget. Szintén hasznos a digitális zajszűrés és az, hogy a kütyü képes a hangerőt a környezeti zaj függvényében automatikusan beállítani. A Bluetooth 3.0 kapcsolat nagy hatótávolságot nyújt, a telefontól akár 10 méterre eltávolodva még mindig stabil a kapcsolat. A Bluetooth szabvány lehetőségeit kihasználva a headset akár nyolc eszközzel is párosítható, és ezek közül egyszerre kettő is lehet aktív – a hívásokat pedig várakoztatni is tudjuk.

A Jabra Talk 35 nemcsak a gombokkal, hanem hangutasításokkal is irányítható: a bejövő hívásokat például fogadni és elutasítani is lehet anélkül, hogy hozzáérnénk az eszközhöz. Habár csak mono hangzást biztosít, a headset természetesen akár zenelejátszásra is használható.