Ezzel az adattárolóval biztos, hogy egy jó darabig nem lesz probléma, hogy hova kerüljenek az adatok.

Egyre több készülék használ memóriakártyát az adatok tárolására; a telefonok és tabletek belső memóriája sok esetben így bővíthető, a fényképezőgépek, médialejátszók, videokamerák és más kütyük pedig eleve memóriakártyát használnak a rögzítéshez. A SanDisk a világ egyik legnagyobb SD-kártya gyártója, így nem meglepő, hogy a termékpalettán rengeteg különleges termék is található.

A 400 GB-os microSD-kártya önmagában persze nem kuriózum, a vállalatnak volt már korábban is két ilyen kapacitású modellje, amelyek az Ultra és az Extreme sorozatban tartoztak. A 186508-as cikkszámú típus szintén az Ultra szériába érkezik, de nem a másik típus mellé, hanem annak leváltására. Idővel tehát csak ez a termék lesz megtalálható a boltok polcain. Az új változat elsősorban az adatátviteli sebességben nyújt többet: 100-ról 120 MB/s-ra nőtt a folyamatosan fenntartható adatátviteli tempó.

Természetesen az újdonság is minden olyan minősítéssel rendelkezik, amely a gyors működést garantálja:
• UHS Class 10
• UHS Speed Class 1
• A1.

Ez utóbbi minősítés egyébként főleg telefonok és tabletek esetén fontos, ugyanis azt mutatja, hogy a kártya az alkalmazások futtatásakor is a lehető leggyorsabb sebességet képes biztosítani. (Lassú memóriakártyával előfordulhat, hogy az appok sokkal lassabban indulnak, ha nem a telefon/tablet belső memóriájáról használjuk őket.

A SanDisk a kártya mellé egy SD-adapter is mellékel, így azt régebbi kártyaolvasókban is lehet használni.