A Hama új, teljesen vezetékmentes fülhallgatója olyan árcímkét kapott, hogy leesik tőle az állad: szinte semmivel sem kerül többe, mint egy áltagos, vezetékes fülhallgató.

Nincs több kifogás: ha szeretnéd magad meglepni egy jó minőségű, teljesen vezetékmentes fülhallgatóval, akkor a Hama újdonságánál jobbat aligha fogsz találni! A fülhallgató annyira olcsó, hogy már szinte egy árban van a vezetékes fülhallgatókkal! Élvezd te is a TWS modellek nyújtotta kényelmes és szabadságot!
A Hama Spirit Chop TWS fülhallgató elsősorban a fiatalok számára készül, amit jól mutat az is, hogy a kütyü a kommersz fekete és fehér árnyalatok mellett kék és menta színben is megvásárolható – ráadásul mindegyik példányon egyedi színben pompázik maga a fülpárna is. A füles mellé egy apró doboz is jár természetesen, amely használaton kívül védelmet nyújt a fülhallgatónak, valamint ilyekor az akkumulátort is folyamatosa tölti. Az apróság egy töltéssel 4 órán keresztül használható, a bölcső akkumulátorával viszont háromszor is fel lehet tölteni, így a teljes játékidő (vagy headsetként használva beszélgetési idő) 16 óra körül alakul. Ez egy átlagosnak mondható érték, ami az árat is figyelembe véve egyáltalán nem rossz!

Kialakítását tekintve a fülhallgató TWS, vagyis a bal és a jobb fülhallgató között sincsen vezeték. A fülhallgatók cseppalakúak, és nincsen extra gumipánt vagy bármilyen más rögzítés: a hangszórók egyszerűen a formájukból valamint a hallójáratba dugott szilikonpánt segítségével tartják a pozíciójukat. Meglepően stabilan egyébként, még akkora sem esnek ki a fülesek a helyükről, ha mondjuk kocogáshoz használjuk őket. (Párnácskából háromféle mért jár a kütyü mellé). A Spirit Chip nemcsak ezért használható sportoláshoz, hanem azért is, mert borítását IPX4 védelemmel látták el: vagyis védett a fröccsenő víz ellen, és nem kell aggódni amiatt sem, hogy az izzadtság kárt tenne benne.

A fülhallgatók borításának külső részbe egyben érintésérzékeny gombként is szolgál, velük a zene lejátszását lehet irányítani, vagy ha bejövő hívásunk van, akkor azt lehet fogadni – merthogy a fülhallgatóra mikrofon is került, így headsetként is bevethetjük. Emellett a gombokat hívhatjuk segítségül akkor is, ha a Siri vagy Google Assistant szolgáltatást szeretnénk használni.

A kedvező ár ellenére a Hama Spirit Chop energiatakrékos Bluetooth 5.0 kapcsolatot használ, viszont az árba az aktív zajszűrés már nem fért bele – de szerencsére a szilikon párnák is jó hatékonysággal szűrik a külső zajokat! Ennek hála a hangzás összességében is jó, hiszen a magas és közepes tónusok mellett a mélyek is telten szólalnak meg.