A SanDisk termékpalettáján többféle külső SSD is megtalálható, így sebesség és kapacitás alapján is könnyű pénztárcabarát megoldást találnod!

A tíz termék közül a leggyorsabbnak az a három modell számít, amelyek az Extreme Pro SSD Portable sorozatba tartoznak. Az USB 3.2 csatolófelületre illeszkedő SSD-k 4, 2 illetve 1 TB-os kapacitás mellett 2000 MB/s-os olvasási sebességet nyújtanak, így nemcsak alkalmi használathoz tökéletesek, hanem akár profi munkára is. Az eddig szinte csak belső SSD-kkel elérhető sebesség azt jelenti, hogy a 4 TB-os változat teljes tartalmát mindössze 34 perc alatt beolvashatjuk – pesze csak akkor, ha a PC, amihez csatlakoztatjuk, szintén bírja a tempót.

Az SSD nemcsak sebessége, hanem borítása miatt is különleges: úgy tervezték, hogy akár 3 méteres esést is kibírjon, az IP55-ös megfelelőség pedig azt jelenti, hogy a meghajtók bírják a nedvességet, és nem tesz kárt bennük a finom por sem.
A tok kialakításából adódóan az Extreme Pro SSD-ket akár hevederre is felerősíthetjük, így extrém körülmények között is biztonságban tudhatjuk: a meghajtó remek szolgálatot tehet így akár fotósoknak, videósoknak még akkor is, ha a felvételek terepen készülnek.

Az Extreme SSD Portable termékcsalád eggyel több tagú, ebből a típusból létezik 500 MB-os verzió is. A két termékvonal külsőre teljesen egyezik, a legfontosabb eltérés abból adódik, hogy ez a széria lassabb: 1050 MB/s-os adatátivtelt kínál.

A végére hagytuk az SSD Portable sorozatot, amely 2 és 1 TB-os valamint 480 GB-os kapacitással érhető el. A készlékház ennél a szériánál is strapabíró, a hevederhez való rögzítés azonban szalagos kialakítású, így valamivel gyengébb. Ebben a változatban a beépített SSD már nem NVMe, hanem SATA szabványt használ, így a legnagyobb adatátviteli sebesség 520 MB másodpercenként.

Mindhárom terméksorozat valamennyi modellje mellé jár a SanDisk saját alkalmazása, amelynek legfontosabb képessége az, hogy a meghajtó teljes tartalmát 256 bites AES titkosítással védhetjük; így a rajta lévő adatok akkor sem jutnak illetéktelenek kezébe, ha netán ellopják vagy elhagyjuk. A külső SSD-ket a Samsung exFAT fájlrendszerrel, előre formázva adja, így a dobozból kivéve azonnal használatba vehetők.

A SanDisk SSD-ket keresd akciós áron az eMAG és az Extreme Digital kínálatában!