Teljesen mindegy, hogy full extrás vagy csak alaptudású egeret keresel játékhoz, a Rapoo kínálatában biztosan találsz kedvedre való kütyüt!

Ebben a bejegyzésben négy terméket is mutatunk, amelyekben közös, hogy valamennyi típus a V sorozatba tartozik. De természetesen nem ez az egyetlen hasonló vonás az egerekben; a VT200, VT300, VT350 és VT950 egyaránt USB-s összeköttetést használ például, ahogyan az a játékhoz ajánlott termékeknél már megszokott. Így a vezeték nélküli társakhoz képest gyorsabb reakcióidő érhető el többek között.

A belépő szintet a VT200 és VT300 típusok képviselik. Előbbi egérre nyolc, utóbbira 10 gomb került, ezt és a formabeli minimális eltéréseket leszámítva azonban az egerek azonos tudással bírnak. Többek között azt a lehetőséget is mindketten felkínálják, hogy a gombokat a Rapoo saját alkalmazásával teljesen egyedileg programozd be. Az alkalmazás szolgál emellett a LED-ek működésének konfigurálására is – a VT200 és a VT300 is RGB LED rendszerrel érkezik, amely a görgőket és az egér oldalát vagy felső részét világítja meg. A LED-ek színe 16 millió árnyalatból választható ki, a villogás sebessége és üteme pedig többféle előre beállított séma szerint variálható.

Az optikai érzékelő mindkét egérben ugyanaz a típus: 6200 DPI-s legnagyobb érzékenységgel rendelkezik, amely öt fokozatban állítható. A szenzor akár 30 G-s gyorsulást vagy 5,58 m/s-os mozgási sebességet is gond nélkül le tud követni. A vezetékes összeköttetés, valamint az 1000 Hz-es frissítési frekvencia pedig azt jelenti, hogy minden információ azonnal, késlekedés nélkül jut el az operációs rendszerig és a szoftverekig.

Hasznos extra a fedélzeti memória, amely a beállítások mellett néhány makró tárolására is alkalmas; a makrók programozásához pedig ugyanúgy a kísérő alkalmazást lehet használni.

A VT350 és VT950 már a felsőkategóriát képviselik, ami nemcsak a gombok számán (11-11) érhető tetten, hanem abban is, hogy ezeknél az egereknél a vezeték nélküli összeköttetés is opció. Mégpedig úgy, hogy a töltéshez használt USB-kábelt egyszerűen kihúzzuk – például akkor, amikor nem játszunk, és így inkább a szabadságot részesítenénk előnyben. A kábel eltávolításakor az egér saját vevőegységgel, 2,4 GHz-es frekvencián kommunikál, akár 10 méteres távolságból is.

A VT950 és a VT350 között a legfontosabb különbség az érzékenység: előbbi akár 16000 DPI-s érzékenységre is beállítható, míg a VT350-nél 5000 DPI a maximum. De – szintén az igényekhez mérten – az érzékenység ezeknél az egereknél is több lépcsőben állítható! A VT950 tényleg profi; a legnagyobb érzékenységet kiválasztva akár 50 G-s gyorsulást is gond nélkül le tud követni. Emellett ez az egér kétkezes, így azok számára is ajánlott, akik bal kézzel szeretik inkább irtani a zombikat. Játékosok számára fontos extra, hogy a VT350 és VT950 esetében a tömeg sem fix, két extra súly segítségével háromféle érték közül is lehet választani.

LED természetesen került a VT350-re is, a VT950 pedig annyi extrával bír, hogy egy OLED-kijelzőt is kapott, amely az alapvető működési jellemzőket (DPI, játékstatisztikák) tudja folyamatosan mutatni.