Összeszedtünk egy csokor olyan uRage terméket, amelyek játékosoknak, streamereknek egyaránt a hasznára lehetnek.

A uRage profi billentyűzetei és egerei közül az Exodus 850 Mechanicalt illetve a Reaper 320-at ajánljuk! Az Exodus 850 Mechanical – ahogyan arra nevéből is következtethetünk – egy mechanikus gombokkal ellátott billentyűzet, mégpedig a kompakt fajtából. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a numerikus részleg lemaradt, azonban a gombok mérete és leütési útja egyezik azzal, amit a normál klaviatúráknál megszokhattunk.

A mechanikus gombok gyors reagálásúak, az elektronika pedig minden fontos extra funkciót támogat ahhoz, hogy a játékélmény kifogástalan legyen: a kütyü rendelkezik például anti-ghosting megoldással, a Win gomb letiltható, a háttérvilágítás pedig teljesen az egyéni ízléshez (vagy az aktuális játékohoz) igazítható. Ez utóbbi funkció a háttérvilágítás segítségével valósítható meg, ugyanis minden gomb saját, RGB háttérfénnyel rendelkezik. Így pillanatok alatt beállítható például, hogy mindig csak az adott játékban érvényes gombok világítsanak a kezünk alatt!

A Reaper 320 egy optikai egér – magas, 5000 DPI-s érzékenységgel, amely virtuálisan akár 10000 DPI-re is növelhető. Szimmetrikus kialakítása miatt az egeret bal- és jobbkezesek egyaránt használhatják. A gamer vonalból adódóan az egér vezetékes, gombjait pedig itt-ott LED-ek világítják meg. Ráadásul RGB LED-ek, így színük bármire beállítható. A 10000 DPI-s érzékenység játékhoz nagyon jó, ha viszont precíz munkára van szükség, akkor sok lehet. De semmi vész, hiszen a 6 programozható gomb mellé kapunk egy DPI-választót is, amivel az érzékenység több lépcsőben csökkenthető. Játék közben egyébként nemcsak a nagy érzékenység, hanem a gyors, másodpercenként 1000 alkalommal történő mintavételezés is segíti. A gombok alatt Omron mikrokapcsolók teljesítenek szolgálatót, amelyek élettartama több millió kattintásra tehető.

A tökéletes hangélményről a uRage SoundZ 900 DAC segítségével gondoskodhatunk, amely nemcsak 7.1-es térhangzása miatt különleges, hanem azért is, mert analóg és digitális üzemmódban egyaránt használható. Maga a fülhallgató jack csatlakozóval működik, azonban a kütyü dobozában egy USB-s hangkártya is található, értelemszerűen jack hangkimenettel. Ez a felépítés lehetővé teszi, hogy a fülhallgatót rengetegféle eszközzel használhassuk: PC-vel, notebookkal illetve tabletekkel és okostelefonokkal. Mivel alapvetően játékosok számára készített fülhallgatóról van szó, nem maradt le természetesen a mikrofon sem – viszont ezt a kiegészítőt úgy tervezték meg, hogy levehessük, amikor éppen nem használjuk. Használat közben a kényelmet egyrészt a puha fülpárnák, másrészt pedig az állítható méretű fejpánt biztosítja, míg a tartósságot a belső fém merevítések adják. A fülhallgató extra hosszú, 2,2 méteres kábelén lévő konzol segítségével állítható a hangerő valamint a némítás funkció is elérhető rajta. A hangminőségre nem lehet panaszunk, a zárt kialakításból is adódóan a mély hangok is kellően teltek.

Ha a fejhallgató beépített mikrofonja nem elég, akkor a uRage Stream 700HD-t vethetjük be. A Hama nemcsak játékokhoz, hanem podcastok rögzítéséhez is ajánlja ezt a kütyüt. A strapabíróságot ennél a mikrofonnál is fém borítás garantálja. A Stream 700HD egy mini tripodot használ, de igény esetén természetesen az állvány levehető. A kütyü USB csatlakozót használ, univerzális illesztőprogramjának köszönhetően pedig Windows alatt a telepítése automatikus. A mikrofon digitális, érzékenysége -38 dB, az általa érzékelt frekvenciatartomány pedig 50 Hz és 16 kHz közötti. A markolatra két gomb került: az egyik a ki- és bekapcsolásra szolgál, a másikkal pedig a csillapítás mértékét lehet villámgyorsan állítani.

Ha a streamet PC-vel szeretnénk rögzíteni, akkor nagyon hasznos lehet egy HDMI adapter is; a uRage Stream Link USB-A vagy USB-C csatlakozóra illeszkedik (notebook, MacBook vagy akár tablet is), a másik oldalon pedig HDMI bemenettel várja a videokamerákat, akciókamerákat, telefonokat vagy DSLR kamerákat. Az apróság akár a 4K-s felbontást is támogatja a bemeneti oldalon 30 fps képsebesség mellett, míg ennél alacsonyabb felbontást kiválasztva a 60 fps is elérhető. A stick kompatibilis a népszerű videoszerkesztőkkel, így azokban közvetlenül is használható.