A Rapoo két új terméket mutatott be, amelyek nemcsak minőségükkel, hanem dizájnjukkal is kitűnnek a népes mezőnyből.

Egy billentyűzetről és egy egérről van szó, amelyek – már csak méretükből adódóan is – elsősorban hordozható gép vagy tablet mellé ajánlottak, de kitűnően használhatók akár tévével is. A Ralemo Pre 5 BT retro stílusban, magas és kerek kialakítású gombokkal érkezik. A billentyűk alatt mechanikus kapcsoló dolgozik, ebből adódóan az asztali gépeknél megszokott, hosszú leütési úttal és kényelmes gépelési élménnyel számolhatunk. És persze hosszú-hosszú élettartammal: a gyártó szerint a gombok akár 50 millió leütést követően is kifogástalanul működnek. A klaviatúra angol QWERTY kiosztású, a gépelést sötétben pedig LED-es háttérvilágítás segíti.

A környezettudatosság jegyében a kütyü nem elemről működik, hanem saját, újratölthető akkumulátort kapott – rendkívül hosszú ideig működik ezzel is, de akkor sincs gond, ha töltjük, mert ilyenkor vezetékes üzemmódban is használható. Az alap viszont természetesen a Bluetooth kapcsolat illetve a saját vevő (2,4 GHz-es stick, USB portba), előbbi pedig multipont kapcsolatra is képes, azaz egyszerre több eszközhöz lehet kapcsolódni, közöttük pedig pillanatok alatt lehet váltani.

A Rapoo Ralemo Pre 5 multimédia gyorsbillentyűkkel is rendelkezik, amelyek gyors hozzáférést biztosítanak – többek között a médialejátszóhoz, a böngészőhöz, és a hangerő állításához is. A billentyűzet fehér és kék színben elérhető.

Mellé ajánljuk a Ralemo Air 1 BT-t, amely azonban akkor is hasznos társ lehet, ha a noti mellé csak egy egeret keresünk. A fehér és kék mellett ez a kütyü rózsaszín verzióban is kapható.

Az egér több érdekességgel is rendelkezik. Kezdjük a dizájnnal, amely – ahogyan az a képeke is látszik – cseppet sem hétköznapi. A kialakítás ellenére a kényelemmel nincs gond, a kütyüt huzamosabb ideig is teljesen jól lehet használni. Kapcsolódás szempontjából ugyanazok a paraméterek: BT + saját vevő kombó, és egyszerre több készülékhez való csatlakozás lehetősége egyaránt adott. Mint ahogy a belső akkumulátor is, amely azonban nemcsak kábellel, hanem Qi szabványú vezeték nélküli töltővel is újratölthető – ha tudunk arra figyelni, hogy használaton kívül a töltő padra tegyük az egeret, akkor gyakorlatilag soha nem fog lemerülni.

Az eszköz két gombbal és egy görgővel rendelkezik, utóbbi szintén nyomható, így a gombok száma összességében három. Az érzékelő felbontása 1600 DPI, ami nemcsak általános munkához, hanem a precízebb mozgást követelő munkákhoz is alkalmassá teszi a Rapoo Ralemo Air 1 BT-t.