Közhely, de igaz: nincs az a telefon vagy notebook, amelynek hangminőségén ne lehetne egy Bluetooth hangszóróval fényéveket javítani. A Hama két új kütyüt is villantott ehhez a feladathoz.

Kezdjük a sort a kisebb modellel, a Tube 2.0-val, amely elsősorban azok számára készült, akik utazás közben szeretnék használni a hangszórót: ez a típus elég kicsi (13,5×6,5×6,5 cm) ahhoz, hogy akár zsebben, akár a táskában bárhová gond nélkül magunkkal vigyük. 3 wattos teljesítménye ellenére a hangerővel nem lesz gond, egy kisebb szobát gond nélkül „teleszól”. Falat rengető basszusra persze ne számítsunk, cserébe viszont nagy hangerő mellett sem kell számottevő torzítással számolnunk.

A hangszórók akkumulátorról működik, amely egy kétórás feltöltést követően nagyjából 8 órányi működést tesz lehetővé. A kütyü telefonhoz, tablethez vagy notebookhoz Bluetooth kapcsolat segítségével csatlakozik, de van rajta 3,5 mm-es jack bement is, ha olyan hangforrással szeretnénk együtt használni, amelyben nincs BT adapter.

Kezeléshez az alsó részen elhelyezett gombokat használhatjuk; ezekkel a hangerő állítására és a zene elindítására, megállítására van lehetőség alapvetően. Valamint persze arra is, hogy a bejövő hívásokat kezeljük, merthogy a hangszóró a beépített mikrofonnak hála kihangosító funkcióval is rendelkezik.

A nagytestvér Sound Barrel névre hallgat, és mérete okán sokkal inkább otthon eszköz – de egy olyan társ is lehet, hisz közeledik a nyár, amit a strandra is magunkkal vihetünk. A hangszórón egyébként egy módválasztó gomb is van, amely a beltéri és kültéri használathoz igazítja a hangzásképet, elsősorban a magas és mély hangok arányát. Két 20 wattos és két 10 wattos hangszórói 60 wattos összteljesítményt nyújtanak, így nemcsak bulizáshoz tudja megadni az alaphangot, hanem a filmezési élményt is magasabb szintre emeli.

Noha maga a hangszóró is természetesen sztereo hangzást kínál, két Sound Barrel akár össze is kapcsolható, a sztereo hatás növelése érdekében. A kültéri használathoz kapcsolódó hasznos extra az IPX6-ös fröccsenésvédelem, amelytől a hangszóró vízálló ugyan nem lesz, de a strandon vagy a zuhany mellett a fröccsenő víz biztos, hogy nem fog kárt tenni benne. HA pedig koszos lesz a 31×15,2×11,8 cm-es kütyü, akkor simán, egy vizes ronggyal tisztára lehet törölni!

Beépített akkumulátora sem az a játék kategória: a 7200 mAh-s kapacitás egy feltöltéssel akár 12 órányi játékidőt is lehetővé tesz, extra funkcióként pedig a hangszórót arra is használhatjuk, hogy USB csatlakozóján keresztül feltöltsük a mobilt. Csatlakozás szempontjából a két hangszóró egyezik: a Sound Barrel is Bluetooth kapcsolat segítségével csatlakozik mobilhoz, notebookhoz, illetve van rajta 3,5 mm-es jack bement is.