A nyár javában tart, ha te is most készült hosszabb-rövidebb utazásra, akkor ezekkel a kütyükkel garantáltan kényelmesebbé teheted a nyaralást!

Az első három eszköznek még nem a nyaralás, hanem az azt megelőző utazás során fogod használt venni: egy autós töltőről és két tartóról van szó, utóbbiakkal táblagépet erősíthetsz fel az első ülés háttámáljára. Kisebb gyermekekkel az autós utazás praktikusabb, hiszen az autó a nyaralás során végig szabadabb mozgást biztosít, ráadásul a csomagokkal sem kell takarékosan bánni. Ugyanakkor a kicsiknek már pár órányi autóút is igazi nyűg – kivéve, ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek gyermeke automatikusan alvó módba kapcsol, amit a motor beindul.

A 108369-es valamint 182544-es termékek egyaránt az ülés fejtámlájára rögzíthetők a legfontosabb eltérés közöttük az, hogy előbbi modell inkább a kisebb, utóbbi pedig a nagyobb méretű táblagépekhez készült.

Hogy a tablet (vagy a GPS-ként használt mobil) biztosan ne merüljön le az út során, kelleni fog egy szivargyújtóba helyezhető töltő is. A Hama rengeteg ilyen típussal rendelkezik; mi a különösebb extra funkciókkal nem rendelkező, de QC és PD szabvány szerinti gyorstöltésre egyaránt alkalmas, egyszerre két eszköz töltéséhez is használható 210522-es autós töltőt ajánljuk.

Maradjunk még mindig a töltőnél; nemcsak az autóban, hanem esténként, a szálláson is kell majd tölteni eszközeidet. Egy négytagú családnál ez négy töltőt jelent – mennyivel kényelmesebb, ha a sok apróságot egyetlen eszközzel váltod ki! A Hama 210536-os hálózati töltőállomásánál jobb kütyüt keresve sem találsz: ez a QC és PD gyorstöltésre is képes eszköz egyszerre akár öt készüléket is tud tölteni, összteljesítménye pedig 50 wattnál is nagyobb. Habár magyarországi konnektorba illeszkedő csatlakozót szereltek rá, nemcsak a 230 voltos, hanem a 110 voltos hálózatokkal is kompatibilis (az esetlegesen szükséges konnektor átalakítót viszont neked kell beszerezned!)

Ha eljutottál a strandig, és szeretsz videókat készíteni GoPro kamerával, akkor az akciókamerához készült tartozékok közül kedvencünket, a 4407-es számmal jelölt Floatyt mindenképp szerezd be. Ez nem más, mint egy levegővel töltött markolat, amelynek célja természetesen az, hogy egyfajta biztosítékként szolgáljon: vele a GoPro akkor sem süllyed le a víz alá, ha véletlen kicsúszna a kezed közül. Nyilván ha vízben használod a kamerát, akkor nagyon óvatos leszel, de így is előfordulhatnak balesetek, vagy akár egy-egy nagyobb hullám is „megtréfálhat” – jó tudni, hogy a kütyüd és a rajta tárolt felvételek ilyenkor is biztonságban lesznek. A mindössze 57 grammos, műanyagból készült markolatot úgy tervezték, hogy bár fenntartja a kamerát a víz felszínén, akkor sem kell levenned, ha merülni szeretnél vele. Extraként pedig rikító sárka színe azt a célt szolgálja, hogy bármilyen fényviszonyok mellett is azonnal meglásd a markolatot és vele együtt a kamerát a víz felszínén.

Egy-egy esős-viharos nap, vagy ha egyszerűen csak lazítanál kicsit a programok között, jó ötlet lehet megnézni egy filmet. A szállodai szobákban tévé van, adás már kevésbé. Főleg olyan, amit magyarul nézhetsz. Éppen ezért nem árt, ha jó előre felkészülsz, és a notebookra, telefonra vagy tabletre bespájzolsz pár mozit is. Ha így teszel, akkor ezen kívül már csak a Type-C 7 in 1 dokkolóra lesz szükséged, amelyre HDMI és VGA kimenet is került, így eszközödet biztosan minden tévéhez fogod tudni csatlakoztatni. A dokkolón extraként Ethernet port is van, így a vezetékes szállodai internetet is használhatod, kialakításából adódóan pedig a kütyü még tartóként is funkcionál, hogy a tabletet vagy a telefont álló helyzetben tarthasd.