A Rapoo új, vezeték nélküli billentyűzete és egere neked készült, ha teljesen átlagos igényeid vannak, de a kényelemből nem szeretnél egy picit sem lejjebb adni.

A Rapoo termékpalettáján a prémium termékek mellett azok a kütyük is megtalálhatók, amelyek az átlagos igények kiszolgálására készültek – az X3500 kombó ez utóbbi kategóriába tartozik. A kedvező ár ellenére természetesen egy olyan szettet kapunk, amely a gondtalan használatot mindenféle kompromisszum nélkül biztosítja.

Az összeállításhoz tartozó billentyűzet természetesen magyar kiosztású, így az összes karakter megtalálható rajta külön gombként, beleértve az „í” betűt is. A gombok szigetes (chiclet) kialakításúak, és bár rövid leütési úttal rendelkeznek, a határozott nyomáspontnak hála a gépelés teljesen kényelmes akkor is, ha hosszabb szövegekről van szó. A négyzet alakú gombok egy síkban helyezkednek el, a billentyűk középső részén elhelyezett, kör alakú bemélyedésen viszont az ujjak tökéletesen kényelmesen pihenhetnek meg. A Rapoo filozófiájára jellemző, hogy ezt a fajta kialakítást más gyártók szinte kizárólag csak a drága, prémium termékek esetén alkalmazzák, abban az árkategóriában, amelybe az X3500 is tartozik, nagyon ritka. A klaviatúrára összesen 105 gomb került, az F gombokhoz pedig extra funkciók is tartoznak – ezeket az Fn gomb segítségével lehet elérni. Az Fn gomb a jobb oldali Alt és Ctrl gombok közé került éppúgy, mint a jobb egérgomb funkcióját helyettesítő extra billentyű is.

A billentyűzet (és persze az egér is, de róla később) 2,4 GHz-es frekvenciasávon kommunikál, ehhez pedig saját vevőegység tartozik. Egészen pontosan egy nano egység, amely annyira kicsi, hogy a notebookból például akkor sem kell kivenned, ha a gépet a tokjába teszed. A vevőegység akár 10 méteres hatótávolságban is működik, kialakításából adódóan pedig 360 fokos lefedettséget biztosít – azaz egy normál méretű szobában biztos, hogy nem lesz gond vele.

A tápellátást két AA méretű elem vagy akkumulátor biztosítja, ha a billentyűzet elemről működik, akkor rendkívül hosszú, akár egyéves használatra is lehet számítani a cserék között.

A szetthez tartozó egér egy ergonomikus, de szintén csak az alapfunkciókra koncentráló példány: két gombja és egy görgője van. Természetesen ugyanazt a vevőt használja, mint a billentyűzet. A rendkívül hosszú üzemidő az egérre is jellemző, azonban a működési elvből adódóan csak akkor, ha használod a kütyü hasán lévő gombot, és kikapcsolod az egeret, amikor épp nem használod. A görgő csak 2D-s (azaz jobbra és balra nem lehet nyomni), viszont harmadik gombként használhatod.

Az egér optikai érzékelővel rendelkezik, amelynek felbontása 1000 DPI. A felbontást nem lehet változtatni sem hardveresen sem szoftveresen, de erre átlagos használat esetén nincs is igazán szükség, ez az érzékenység minden hétköznapi feladatra elegendő.

A szett mindenféle környezetbe jó választás lehet, hiszen nemcsak fekete, hanem fehér színben is elérhető.