A Rapoo 8210M-re egy sor extra gomb is került, amelyek az általános használatot segítik.

A Rapoo vezeték nélküli beviteli eszközei nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a remek minőséget kedvező árral társítják. A multimédiás termékvonal egy új szettel bővült, mégpedig a 8210M-mel. A duó billentyűzet tagja a K820-as, amely indusztriális dizájnnal, chiclet (szigetes) kialakítású gombokkal rendelkezik, és természetesen a magyar kiosztást használja. A gombok leütési útja rövid, de a megfelelő keménység biztosítja, hogy a gépelés hosszabb távon is kényelmes.

A klaviatúra természetesen numerikus részleget is tartalmaz, a rajta lévő gombok többsége pedig teljes méretű – egyedül a funkciógombok azok, amelyek valamelyes laposabbak. Viszont szerencsére ezek is teljes értékű gombok, ami azt jelenti, hogy csak ezzel az egy funkcióval rendelkeznek, így nem kell az Fn gombot is nyomkodni, ha használni szeretnénk őket. Más termékeknél gyakori, hogy ezek a gombok a multimédiás funkciókkal osztoznak. A Rapoo 8210M különlegessége viszont éppen az, hogy a multimédiás funkciók is teljesen különálló gombot kaptak; mégpedig egy, a klaviatúra felső részén elhelyezkedő szigetet, amely összesen tíz gombot tartalmaz a böngésző, a médialejátszó valamint a hangerő kezelésére.

A szigetes kialakítás ellenére a billentyűzet cseppálló, így ha véletlen kis folyadék éri, nem lesz tőle semmi baja. A gyártótól megszokott módon a billentyűzet Bluetooth 3.0 és 4.0 adapterekkel is rendelkezik, valamint saját vevőegysége is van; ezekkel összesen akár négy kütyühöz is lehet kapcsolódni: PC-hez, notebookhoz, telefonhoz, tablethez vagy akár tévéhez is. A csatlakoztatott termékek között az első párosítást követően egyszerűen, mindössze egyetlen gombnyomással válthatsz.

A szetthez tartozó egér (7200M) optikai szenzort kapott, amelynek felbontása 1600 DPI – viszont az aktuális igényekhez képest az érzékenysége változtatható, és akár 600 DPI-re is csökkenthető. Ezzel a tulajdonságával az egér ideális társ lehet a hétköznapok során akkor is, ha fotókat szeretnél retusálni, de akkor is ha csak interneteznél, és akkor is, ha játszanál. A DPI változtatása ráadásul egy külön, erre a célra rendszeresített gombbal történik, így alkalmazástól függetlenül, bármikor megejthető.

Az optikai érzékelő szinte bármilyen felületen működik, egyedül az üveg az, ami kifog rajta – ezt leszámítva textil, fa, bőr, bármi lehet alatta. Az egér optimális az éjjeli baglyok számára is, hiszen a teflon talpakon hangtalanul siklik, és a gombok alá is olyan mikrokapcsolók kerültek, amelyek teljesen csendesen működnek. A két fő gomb mellett két extra gomb is került az egérre, valamint a görgő is nyomható – ezek funkcióját pedig programozni is lehet.

A billentyűzethez hasonlóan az egér is képes arra, hogy egyszerre több kütyühöz csatlakozzon: a saját vevő mellett további két eszköz csatlakoztatása lehetséges. Az egér egyetlen szett elemmel akár 9 hónapig is tud működni, de ehhez arra is szükség van, hogy amikor nem használod, az alján lévő gomb segítségével teljesen kikapcsold.