Karácsonyra az egyik sláger ajándék alighanem a TWS fülhallgató lesz, hiszen egyre több telefonról marad le a jack csatlakozó, így jobb híján ezekkel a modellekkel Bluetooth fülest kell használnod.

Ebben a kategóriában a teljesen vezeték nélküli modellek nyújtják a legnagyobb szabadságot – és ma már szerencsére az árakkal sincs gond, rengeteg azt elérhető áron megvásárolható típus. A Happy Plugs Hope fekete és arany változata például bőven 20 ezer forint alatt hazavihető – egyébként pedig készült belőle fehér és türkiz változat is, a vidámabb színek kedvelőinek.

A Hope-ot úgy tervezték, hogy egyetlen feltöltéssel akár egész nap használhasd. A hosszú távú használat során a maximális kényelmet és a fül szellőzését egyaránt biztosítja, hogy a kütyü nem hallójáratos kialakítással rendelkezik, hanem egyszerűen csak a fülbe kell helyezni. A fülhallgató egyik érdekessége, hogy a bal és jobb oldali egységre is két-két mikrofont helyeztek el; az elektronika az aktív zajszűréshez (is) használja ezek jeleit, hogy a kütyü zenehallgatás illetve telefonhívások közben is a lehető legjobb minőséget nyújtsa. További érdekesség, hogy a fülhallgató műanyag bevonata antimikrobális bevonattal rendelkezik, amely a baktériumok szaporodását 99,99%-ban megakadályozza; így nem kell attól tartani, hogy a fülhallgató huzamosabb használata során a kórokozók esetleg elszaporodnának a felületén.

A fülhallgató mellé természetesen jár egy védőtok, amely egyben a töltésre is szolgál. A Happy Plugs Hope egy feltöltéssel 6 órán keresztül tud működni, a „doboz” pedig további négy teljes feltöltésre elegendő energiát képes tárolni, így a teljes rendelkezésre állás 30 óra körül alakul. Az energiatakarékos működést egyébként a Bluetooth 5.2 adapter biztosítja; részben ennek is köszönhető, hogy ha a fülhallgatót headsetként használod, akkor 80 órás készenléti időre számíthatsz. A tok akkumulátorát USB-C kábelen lehet feltölteni, a művelet nagyjából 110 percig tart. Az töltés folyamatát, később pedig az aktuális töltöttségi szintet a dobozon lévő négy darab, apró LED mutatja.

A hangminőségre nem lehet panasz: a nyitott kialakítás ellenére a mély hangokból sincs hiány, torzítással pedig nagy hangerőn sem kell számolni. A nyitott kialakítás kültéren a biztonság szempontjából sem hátrány egyébként, hiszen a füles nem zárja ki hermetikusan a környezeti zajokat, így a körülöttünk zajló eseményektől sem leszünk elzárva.