Egy félmechanikus, egy mechanikus és egy prémium mechanikus billentyűzetet mutatunk, amelyek garantáltan megdobogtatják a játékosok szerelmeseit.

A Rapoo kezdetben a prémium minőségű termékekkel és a hozzájuk társított kedvező árral hívta fel magára a figyelmet. A vezeték nélküli kütyük elsősorban az átlagos felhasználók számára készültek, de később a termékpalettán megjelentek azok a modellek is, amelyek már direkt a profi játékosok számára készültek.

A V-sorozatba tartozó eszközök természetesen szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy a kommunikáció a kényelem jegyében vezeték nélküli, hiszen a profi játékosok számára a reakcióidő sokkal fontosabb – ezt pedig csak a „zsinóros” megoldásokkal lehet kimaxolni.

A V52 Pro egy „fél-mechanikus” billentyűzet; a mérnökök a membrángombos billentyűket turbózták fel úgy, hogy a leütésüket kattanó hang jelzi. Ezzel a mechanikus billentyűzetek nyújtotta gépelési élményt nagyon jól meg lehet közelíteni úgy, hogy közben a klaviatúra a „fóliás” termékek könnyed kezelését is megtartja. A Rapoo a tartósságra is odafigyelt, a gombok darabonként akár 15 millió lenyomást is kibírnak, így rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek. A V52 Pro kiosztása magyar. A billentyűzet néhány extra funkciót is biztosít, igaz ezek számára nem építettek be külön gombot, hanem a Fn billentyűvel együtt hívhatjuk őket életre. Az elektronika az USB 3.0 csatlakozásnak és az anti-ghosting technológiának hála tökéletesen pontos és gyors reagálású, a játékélményt pedig RGB háttérvilágítás teszi teljessé. A fények ráadásul testreszabhatók, akár arra is lehetőség van, hogy minden egyes gombhoz más és más árnyalatot rendelj.

A V720RGB még ennél is komolyabb példány, hiszen ez a típus már 60 millió leütésre tervezett, valódi mikrokapcsolókat tartalmaz. A V52 Próhoz képest ez 1 mm-rel hosszabb összességében 4 mm-es) leütési utat eredményez. Természetesen ez a billentyűzet is egyedileg programozható gombokat tartalmaz, ami nemcsak a háttérvilágításra vonatkozik, hanem a gombok funkciójára is – ha úgy kényelmesebb, akár a teljes kiosztást meg lehet változtatni. Az elképzelt konfigurációt természetesen el is lehet menteni, így arra is van lehetőség, hogy minden játékhoz más és más kiosztást és fénybeállítást használj. Ráadásul a beállításokat a klaviatúra saját memóriában tárolja, így a beállítások a PC-től teljesen függetlenek.

Ha egy kompakt méretű billentyűzetet szeretnél használni a játékhoz, akkor a numerikus részleg nélkül érkező V500 Alloy lesz a legjobb választás számodra. Ez is egy mechanikus billentyűzet, amely ráadásul TKL mikrokapcsolókkal van felszerelve – azokból is a kék színű verzióval, amelyek 2 mm-es leütési utat biztosítanak. Erre a kütyüre 87 gomb került, amelyek alá háttérvilágítás nem került. Érdekesség, hogy az elektronika akár 25 gomb egyidejű lenyomását is minden további nélkül tudja kezelni.